Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, Ellek Beldesinde düzenlenecek olan Zeytin festivali nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi.

Yeşildemir açıklamasında, "19 Kasım da Beldemizde ilimizde bir ilk olacak olan Zeytin festivali düzenleyeceğiz. Osmaniyemizin zeytincilikte geldiği nokta konusunda bir farkındalık oluşturmak için festival düzenliyoruz. Temel gıda maddelerinin başında gelen yağ ve üretimin öncelendiği bir dönemdeyiz. Bu nedenle gerek beldemizin, ilçemizin ve ilimizin zeytincilikle ilgili geldiği noktayla ilgili bir farkındalık oluşturmak.

Şu anda Ellekte yaklaşık 800 bin civarında zeytin ağacımız var. Beş makinamız var.

Bunların günlük ortalama kapasitesi 400 ton. Osmaniye genelinde yanılmıyorsam altı milyonun üstüne ağacımız var. 29 fabrikamız var. Bu ilimiz için geleceğe dönük olarak da çok önemli bir değer. Bu değerin öne çıkması adına ve beldemin geçim kaynağının, ana geçim kaynağının artık zeytin olduğunu biliyoruz. Bizim zeytinliklerimiz tamamen verimsiz topraklarda dikilmiş ağaçlarımız. Bu çok önemli. Yani boş olan dağlarımızın tamamı zeytin oldu. Buralardan yağ fışkırdı. Biz de bunu biraz taşımak bir farkındalık oluşturmak adına bir festival düzenlemeyi düşündük.

Tarım ve Orman Bakanımız Prof.Dr. Vahit Girişçi Bey'in ilimize gelmesi ve ilimizin, ilçemizin, beldemizin sorunlarını kendilerine arz etme imkanı doğacak.

Festivalimizde resim, şiir, kompozisyon, halı saha turnuvası, Mehter Takım gösterisi, Traktör yarışı, Aşıklar şöleni, semazen gösterisi yapılacak. İlçemizin gençlerinin uzun yıllardan beri hasretle beklediği Ahmet Şafak konseri ile güzel bir festival geçirmeyi planlıyoruz dedi.