Ülkemiz ve dünyamız için önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bırakıyor, umudumuzu canlı tutarak 2021 yılına giriyoruz.

2020 yılının muhasebesini yaparken, 2021 yılının en iyi şekilde geçmesi için yol haritamızı ve planlamalarımızı, yaşanan tecrübeler ışığında gözden geçirerek hazırlıyor, tüm enerji ve potansiyelimizi de İlimiz için en verimli şekilde değerlendirerek emin adımlarla hareket etme gayretiyle çalışıyoruz.

Binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Cumhuriyete giden yolda önemli roller üstlenen, Kaleler Şehri Osmaniye’mizde; kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve toplumumuzun tüm kesimleriyle tam bir işbirliği ve dayanışma içinde çalışmaya devam ediyoruz.

Gayemiz; eşsiz güzelliklere sahip ilimiz Osmaniye’yi cazibe merkezi olan bir şehir haline getirerek, geleceğin “Model Şehri” yapmaktır. Bu yöndeki çalışmalarımıza ara vermeden, aynı azim, kararlılık ve heyecanla devam edeceğiz inşallah.

Ülke ve millet olarak amacımız, bu güzel vatan toprakları üzerinde, bu şanlı bayrağın altında el ele, omuz omuza, gönül gönüle ve kardeşçe huzura, barışa olan inancımızı tazeleyerek, ülkemizi ve Osmaniye’mizi hak ettiği noktaya taşımaktır.

Değerli Hemşehrilerim;
Tüm Dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde Millet olarak zorlu bir yılı geride bıraktık. Yeri geldi evlerinizden çıkmadınız, sevdiklerinizle görüşmediniz, zorunlu olmadıkça şehirlerarası yolculuk yapmadınız. Hepiniz bu zorlu süreçte büyük fedakârlıklar verdiniz.
Öğrencilerimiz sınıflarından, arkadaşlarından ve kendine rol model aldıkları öğretmenlerinden uzakta ders yaptılar, okul bahçelerinde bu sene toplar oynanmadı, ipler atlanmadı. Tüm sağlık çalışanlarımız hasta vakalarda olayın içinde canla başla çalıştılar. Kolluk güçlerimiz gecesini gündüzüne katarak almış olduğumuz tedbirlerle ilgili denetimleri sürdürdüler.

81 il Valiliğimizde sokağa çıkamayan yaşlı vatandaşlarımıza, ihtiyaçlarını götürebilmesi için Vefa Sosyal Destek Grupları kurduk. Yani özel ve kamu sektöründe görevli tüm personellerimiz milletimiz için büyük bir özveriyle çalıştılar.

Bizler de Yiğit Osmaniyeliler olarak; üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu salgını önlemek adına milletçe kenetlendik ve tedbirlere uyarak milli heyecan ve ruhla daha çok çalışarak vaka sayımızı azaltacak ve 2021 yılında daha sağlıklı bir yıla gireceğiz. Bunu başarmak bizim elimizde!

Bu vesileyle; görev yapmaktan büyük onur duyduğum, verimli toprakları, yiğit insanları ve bu topraklar uğruna verdiği şehitlerle de Devletimizin ve milletimizin hayatında özel bir yeri olan; Şehitler Diyarı Osmaniye’mizin halkına, kamu vazifelerini icra etmekte olan bütün mesai arkadaşlarıma, aziz milletimize ve tüm dünya milletlerine sağlık, esenlik, barış ve kardeşlik getirmesini diler, yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım.
Dr. Erdinç YILMAZ
Vali