Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Programı, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Düziçi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe,
Düziçi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Fatih Öz,
Şef Fatih Cuma ve Memur Fatma l Kuş konuşmacı olarak katıldı.

16.’sı kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası Etkinliği kapsamında,
Sosyal Güvenliğin önemine ve amacına dair detaylı bilgilere yer verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Sosyal Güvenlik Bölüm Temsilcisi Ozan Kara günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaptı.

Sosyal Güvenlik Programı Öğretim Görevlisi Büşra Soydemir,
toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasının önemine dair açıklamalarda bulundu.

Düziçi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selim Serhan Yıldız, SGK çalışanlarının ve bölüm öğrencilerinin Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı ve gerçekleştirilen etkinliklerin önemini vurguladı.

Düziçi SGK Müdürü Fatih Öz ise konuşmasında sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesinde Sosyal Güvenlik Programı öğrencilerinin büyük bir rol sahibi olduğunu ifade etti.

Yaşamın her noktasında Sosyal Güvenliğin büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Öz, öğrencilerin kendilerini hem alan kapsamında hem de diğer açılardan geliştirmesi gerekliliğinin önemini vurguladı.

Düziçi SGK Şefi Fatih Cuma, konuşmasında mesleki tecrübelerine yer verdi. Kurum içerisinde yükselme ve vatandaşlarla olan iletişimler konusunda detaylı bilgilendirme yaptı.

Düziçi SGK'da Memur olan Fatma Gül Kuş ise mezuniyet sonrası işe giriş süreçlerinden, kurumda edindiği tecrübelerden bahsetti. Eğitim hayatı sürecinde alana dair bilgilerin öğrenilmesinin, çalışma yaşamında büyük bir önem arz ettiğinin altını çizdi. Öğrencilerin sorularının, konuşmacılar tarafından yanıtlanmasının ardından konuşmacılara çiçek ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.