Osmaniye il merkezinde bulunan en büyük barınma alanı olan Saimbey Çadır Kenti, Düziçi hemşehrilerimizden Kamp Müdürü Hacı Akkoyunlu ve Kamp Amiri İlyas Kahyaoğlu tarafından yönetiliyor. Çadır kentinde, 400 çadırda 2375 depremzede vatandaş barınıyor.

Bugün çadır kenti ziyaret eden koordinatör valimiz Niğde Valisi Sayın Mustafa Koç Bey, depremzede vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Vali Koç, çadır kentinin yöneticileriyle de bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Saimbey Çadır Kenti'nde kalan vatandaşlar, depremin ardından evlerini kaybetmenin sıkıntısını yaşarken, çadırlarda sağlanan barınma imkanı sayesinde en azından bir çatı altında kalmayı başardılar. Vali Koç'un ziyareti ise depremzedelerin bu sıkıntılı süreçte yalnız olmadıklarını hissettirdi.

Saimbey Çadır Kenti yöneticileri de, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirttiler. Depremzedelerin barınma ihtiyaçları kadar, diğer temel ihtiyaçlarının da karşılanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.