İSTANBUL (AA) - Penta Teknoloji, dünya sunucu sektörü markalarından xFusion'ın dağıtımını üstlendi.

Şirket açıklamasına göre, Penta Teknoloji, ürün ve hizmet portföyünü dünyanın en büyük teknoloji markalarıyla genişletmeye devam ediyor. 40'ın üzerinde teknoloji markasını, 9 bini aşkın iş ortağı ile Türkiye'ye sunan şirket, son olarak dünyanın önemli sunucu üreticilerinden xFusion'ın yetkili dağıtıcısı oldu.

Söz konusu adımla Intel sunucu pazarındaki payını daha da büyüten Penta Teknoloji, xFusion aracılığıyla iş ortaklarına ve kullanıcılara enerji tasarruflu bilgi işlem ağ çözümleri ve yüksek seviyede güvenli veri depolama imkanı sağlayacak. Dünyanın önde gelen dijital altyapı ve hizmet sağlayıcıları arasında yer alan xFusion, Fortune Global 500 listesinde yer alan 211 şirket tarafından tercih ediliyor. Marka, 130 ülke ve bölgede telekom, finans, internet sektörlerine, kamu kuruluşlarına ve özel şirketlere hizmet veriyor.

- "Veriyi güvenli depolama ihtiyacı büyük önem arz ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, xFusion ile gerçekleşen iş birliğinin pek çok sektöre yeni bir soluk getireceğini belirterek, "Bugün tüm sektörlerde ve hizmet alanlarında, sürdürülebilirliği sağlamak için temel ihtiyaçlarımızın başında teknoloji geliyor. Holdinglerden küçük ölçekli işletmelere kadar tüm firmalar, sürdürülebilirliğin dijitalleşme ile mümkün olduğunun farkındalar ve bu noktada güvenlik ve altyapı yatırımlarını artırıyorlar." ifadelerini kullandı.

Erünsal, mobilitenin her geçen gün önemini artırdığı bu dönemde, gerek şirketler gerek çalışanlar için işlerini uzaktan yürütürken, hızlı erişim kadar veriyi güvenli depolama ihtiyacının da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bu ihtiyaca bağlı olarak sunucuların, kurumsal hayatın vazgeçilmez unsurları arasına girdiğini aktaran Erünsal, şunları kaydetti:

"Kurumsal alanda firmaların ihtiyaçları doğrultusunda xFusion ile ürün yelpazemizi genişletmekten mutluyuz. xFusion'ın yüksek kaliteli ürünleri ve yenilikçi bakış açısıyla sunucu pazarına yeni bir soluk getireceğini öngörüyoruz. İş ortaklarımızın da xFusion'ın sunduğu avantajlarla ürün portföylerini genişletmelerine ve daha fazla kullanıcıya ulaşmalarına katkı sağlayacağız."

XFusion Avrasya Üst Yöneticisi (CEO) Liu Yu ise Türkiye pazarına açılma hedefiyle 2022'de ilk adımları atarak İstanbul ve Ankara'daki ofislerini açtıklarını bildirdi.

Liu Yu, "Geleceğe yönelik gelişme hedefimiz doğrultusunda Penta Teknoloji ile bizim için büyük önem taşıyan dağıtıcılık anlaşmasını imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'deki kullanıcılara yüksek kaliteli akıllı bilgi işlem ürünlerini, çözümlerini ve hizmetlerini Penta Teknoloji ile birlikte sunmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.