Osmaniyespor Taraftarları Cezaya Tepkili
Osmaniyespor’a verilen cezanın ardından, Osmaniye’deki taraftar dernekleri ortak bir açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi. Sarı Yeşil Taraftarlar Derneği, Osmaniyespor Taraftarlar Derneği ve 7 Ocak Taraftarlar Derneği yöneticileri bir araya gelerek kamuoyuna duyuruda bulundu.
"Futbol, Şiddet Değil, Bir Tutkudur"
Açıklamada, taraftar grupları futbolun bir şiddet unsuru değil, milyonları bir araya getiren bir spor dalı olduğunu belirtti. Dernek temsilcileri şu ifadeleri kullandı:
“Seyirciler, futbol müsabakalarında coşkulu anlar yaşayabilir; ancak bizlere düşen, bu hassasiyeti korumak ve sporu suç unsurlarıyla ilişkilendirmemektir.”
Taraftar dernekleri, emniyet güçlerine de teşekkür ederek, olaylara karışan kişilerin tespit edilmesi için güvenlik birimlerinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti.
"Karabükspor Maçındaki Olaylar Farklı Yorumlanmamalı"
Osmaniyespor’un 26 Ocak 2025 tarihinde Karabükspor ile oynadığı maçta yaşanan olaylara da değinen taraftar grupları, bunların futbolun doğasında var olduğunu belirtti.
“Yaşananlar bir ceza sebebi değil, sporun coşkusu ve anın heyecanıdır. Seyirci disiplini elbette önemlidir, ancak bu olaylar yanlış değerlendirilmemelidir.”
6222 Sayılı Kanuna Eleştiri
Açıklamada, 6222 sayılı kanun kapsamında uygulanan cezaların adaletsiz olduğu savunuldu. Taraftarlar, cezaların net olarak kimlere verildiğinin belirsiz olduğunu öne sürdü:
“Hepimiz biliyoruz ki, 6222 sayılı kanun kapsamında uygulanan bazı yaptırımlar, adeta ‘lobi cezaları’ haline gelmiştir.”
Osmaniyespor’a Destek Çağrısı
Taraftar dernekleri, Osmaniyespor’a destek çağrısında bulunarak şu açıklamayı yaptı:
“Osmaniyespor’a sahip çıkmak hepimizin görevidir. Lütfen bu çağrımıza kulak verin ve alınan kararların yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”