Osmaniye’de Beklenti Yüksek

Osmaniye’de asgari ücretle çalışan binlerce kişi, maaşların alım gücünü yitirmesi nedeniyle ara zam beklentisi içinde. Enflasyonun etkisiyle mevcut ücretin eridiğini belirten Doç. Dr. Bülbül, “Yüzde 30'luk Ocak artışının yüzde 17,39’u şimdiden eridi” dedi.

“Bayramdan sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanabilir. Uzlaşma olursa zam kararı çıkar.” – Doç. Dr. Okan Güray Bülbül


Komisyon Toplanacak Mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması, zam için ilk adım olacak. Ancak TÜRK-İŞ, komisyon yapısında değişiklik talebiyle Aralık ayında masadan kalkmıştı. Hükümet ve işveren tarafının olumlu yaklaşması hâlinde tekrar masaya oturulması bekleniyor.


Ekonomi Dengeleri Gözetilecek

Doç. Dr. Bülbül, “Ekonomik denge ve bütçe uyumu da dikkate alınarak bir orta yol bulunabilir. Zam olasılığı mevcut, ancak netlik bayram sonrası sağlanır” açıklamasını yaptı.

Osmaniye’de Kiracı ve Ev Sahiplerine Yeni Dönem Uyarısı
Osmaniye’de Kiracı ve Ev Sahiplerine Yeni Dönem Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Kamu İşçilerine de Zam Gündemde

Sadece asgari ücret değil, kamu işçilerine yönelik zam süreci de devam ediyor. Bülbül, “90 gündür süren süreç, bayram sonrası şekillenecek” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşe Koca