Ek Ders Süreci Nasıl İşliyor?
Mayıs ayı boyunca öğretmenlerin girdiği ek ders saatlerine göre belirlenen ücretler, MEBBİS sistemi üzerinden okul müdürlükleri tarafından giriliyor. Ardından sistem üzerinden oluşturulan bordrolar, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin mali işler birimine gönderiliyor. Bu birimlerin onaylamasının ardından ödeme emri, öğretmenlerin maaş hesaplarının bulunduğu bankalara iletiliyor.
“Süreç takvimine uygun ilerlemeyen bazı ilçelerde, ödemeler bayram sonrasına sarktı.” – Eğitim Bir-Sen Temsilciliği
Hangi İllerde Ödemeler Başladı?
Bazı ilçe müdürlüklerinde işlemler hızlı tamamlandığı için ek ders ücretleri çoktan öğretmenlerin hesaplarına geçti. Ancak özellikle büyükşehir ilçelerinde ve personel sayısı fazla olan merkezlerde onay süreçleri halen devam ediyor. Bu nedenle öğretmenlerin hesaplarında henüz hareket gözükmeyebiliyor.
Osmaniye'de Son Durum Ne?
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kent genelindeki okul müdürlükleri ödemelere ilişkin işlemleri önümüzdeki birkaç gün içerisinde tamamlamayı hedefliyor. Gecikme yaşanan okullarda, ödemelerin Kurban Bayramı tatilinden sonraki hafta içerisinde hesaplara geçmesi bekleniyor.
Ek Ders Ücretleri Ne Kadar?
2025 yılı itibarıyla bir saatlik ek ders ücreti, görev yapılan okul türüne ve dersin niteliğine göre değişkenlik gösteriyor. Ortalama bir öğretmen, ayda 40 ila 60 saat arasında ek ders veriyor ve bu da 2.500 TL ile 4.000 TL arasında aylık ek ders geliri anlamına geliyor.