AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail KAYA, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ’NE 2021 yılı ödeneğinin 134 milyon 156 bin TL olduğunu açıkladı.

Bütçe tahminine göre 2022 yılı için 142 milyon 249 bin TL, 2023 yılı için 152 milyon 938 bin TL ödenek öngörüldüğünü belirten  Milletvekili KAYA, OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ’NE önümüzdeki 3 yıl için Bütçeden toplam 429 milyon 343 bin TL ödenek ayrıldığını açıkladı.

13000 e yakın öğrencisi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz;

7 Fakülte; Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi,

2 Enstitü; Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü,

3 Yüksekokulu; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu,

5 Meslek Yüksekokulu; Bahçe Meslek Yüksekokulu, Düziçi Meslek Yüksekokulu, Kadirli Meslek Yüksekokulu, Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Milletvekili Kaya; Osmaniye’miz üniversitemiz ile daha da hızlı büyüyecek.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine ayrılan ödeneklerle, Osmaniye İl’imizin gelişiminde bir lokomotif olan ve Üniversitemizin büyümesinde emeği olan başta Rektörümüz olmak üzere, akademisyen ve idarecilerimiz ile İl’imiz yöneticilerine teşekkür ediyorum dedi.

Milletvekili Kaya; “Yurt kapasitesini artırdık”

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya; öğrenci yurtları ile ilgili olarak ise Merkez İlçemizde Mevcut 1032 kişilik Atatürk kız öğrenci yurdumuz ve 900 kişilik Karacaoğlan Erkek yurdumuz Korkut Atat Üniversitesi öğrencilerimize hizmet veriyor. Yine 1008 kişilik Kayı Boyu Kız Öğrenci Yurdumuz da tamamlandı ve öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacak. Buna ilave olarak Yine Merkez İlçemize 15 Dönüm arsa üzerine 1000 kişilik kız yurdumuzun ihalesi önümüzdeki günlerde yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Kadirli İlçemizde de 472 kişilik Öğrenci yurdumuz öğrencilerimizin hizmetindedir.

Milletvekili Kaya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin kurulması ve ardından ayrılan ödeneklerle gelişmesini hızla sürdürmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’e ve üniversitemizin yöneticileri ile akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.