Ak Parti, Osmaniye milletvekili adayları için Osmaniye Arpacı Düğün Tesisleri'nde temayül yoklaması düzenledi.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili aday adayı Turgut Kararmaz konuşmasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren tüm Osmaniyeli vatandaşlarımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten temayüle ilgi çok yoğun. Aday adayı başvurusu 42 tane oldu. Fakat artık farklı sebeplerden dolayı evrak eksikliklerinden dolayı 39’a düştü. Aday adayı sayımız. Burada 2023 seçimlerinde Türkiye'nin yüz yılı ulusuyla birlikte Cumhurbaşkanımıza omuz vermek amacıyla aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak temayülde destek veren vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizi ekran başından izleyen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun herkesten. Sağ olun, var olun. Sizleri saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Ak Parti Düziçi İlçe Başkanı Mehmet Çillem, aday adaylığı sürecinde önemli bir günün yaşandığını belirtti. Genel merkezin adaylarını belirlerken kamuoyu çalışmaları, CV ve teşkilat içerisindeki çalışmalar hakkında değişik branşlarda değerlendirme yaptığını ifade eden Çillem, teşkilat içerisindeki değerlendirmenin ise teşkilat mensuplarının oylarıyla belirleneceğini söyledi.

Çillem, teşkilat içerisindeki aday adaylarının kullanacakları oylar ile belirlenecek olan temayül yoklamasının sonucunda, genel merkezin adaylarını belirlemesinde etkili olacağını belirtti. Osmaniye ilinde 39 aday adayının olduğunu belirten Çillem, Düziçi’nde ise 2 aday adayının bulunduğunu ve teşkilat mensuplarının 4tane oy kullanacaklarını ifade etti.

Temayül yoklamasında, teşkilatların ana kademesinde görev alanlar, kadın kolları teşkilatlarında görev alanlar, gençlik kolları başkanları, mahalle başkanları, önceki dönem milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri gibi teşkilat mensuplarının kullanacağı oyların neticesinde genel merkezin adaylarını belirleyeceğini söyleyen Çillem, temayül yoklamasının milletvekili aday adaylığını etkileyeceğini düşündüklerini de ifade etti.

Çillem, tüm aday adaylarına başarılar dilediğini belirterek, "Hepsi birbirinden değerli ve birbirinden bu işe gönül veren dava arkadaşlarımız. Hepsinin de bu göreve layıkıyla yapacağına inanıyorum ben." dedi.

Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, yaptığı konuşmada, Osmaniye'de yapılacak seçimlerde en hayırlı adayların seçilmesini ve Osmaniye'nin tüm ilçelerinin en iyi şekilde temsil edilmesini diledi. Konuşmasında deprem felaketine değinen Öner, hala yas içerisinde olduklarını ve elli bin insanın kaybedildiğini belirtti. Seçim atmosferinin eskisi gibi coşkulu olmayacağını ve bu gereklilikten dolayı iyi bir şey olduğunu ifade etti. Rakipleri iyi tanımanın önemine vurgu yapan Öner, ülkenin geleceğini taşıyacak bir ekibi seçmenin önemini vurguladı. Mevcut vekillerin temayül yoklamasına girmeyeceklerini belirten Öner, kim aday olursa o adayın arkasında olduklarını söyledi. AK Parti ve Cumhur İttifakı için gece gündüz çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Öner, milletin yanında ve emrinde olduklarını dile getirdi.

Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, burada yaptığı konuşmada, "AK Parti'de heyecan hiç bitmiyor. Teşkilatlar ne kadar aday müracaatı yaparsa, ilgi o kadar artar. Bu nedenle AK Parti'de hep böyle oldu ve böyle devam edecek. Hangi aday olursa, teşkilatımız onların yanında olacak, omuzlayacak, sırtlayacak. İki seçim var önümüzde; biri Cumhurbaşkanlığı seçimi, diğeri milletvekili seçimi. Cumhur İttifakı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı sırtlayacağız. Milletvekili adaylarımızla da iddialıyız. Elbette fani insanlarız, ama daha iyisi gelene kadar yürüdüğümüz siyasette en iyisi AK Parti. Allah memleketimize hayırlı etsin" dedi.

Ak Parti Osmaniye Medya ve Tanıtım Başkanı Kerim Çakmak, 2023 seçimleri için aday adaylığı sürecinin başladığını ve otuz dokuz milletvekili aday adayının teşkilat yoklamasının yapıldığını belirtti. Teşkilatın olumlu kararı sonrasında, dört adayın belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı.

Bu süreçte teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığını ve internet üzerinden oy kullanımının gerçekleştirildiğini ifade eden Çakmak, vatandaşların coşkulu ve enerjik bir katılım gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca, aday adaylarının birbirinden kıymetli olduğunu vurgulayan Çakmak, Osmaniye'nin, partinin ve tüm İslam coğrafyasının hayrına olacak bir seçim süreci geçirileceği umudunu dile getirdi.