Serik’te Kurbanlıklar Ucuza Gidiyor
Antalya’nın Serik ilçesinde Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında fiyatlar adeta çakıldı. Başka illerden kontrolsüz şekilde getirilen küçükbaş hayvanlar, piyasadaki dengeyi bozdu. Bir süre önce 350 TL olan kilogram fiyatı, 250 TL’ye kadar geriledi.
Üreticiden Tepki: “Maliyetler Arttı, Fiyat Düştü”
Yem, veteriner ve bakım maliyetlerinin arttığını vurgulayan yerli üreticiler, bu fiyatlarla ayakta kalmanın imkânsız olduğunu söylüyor.
Üretici Hasan T.:
“Fiyatlar bayram öncesi artacağına düştü. Bu işin sonu iflas.”
Kontrolsüz Giriş, Rekabeti Kızıştırdı
Dışarıdan gelen hayvanlar nedeniyle arz fazlası oluştu. Serik’teki yerel yetiştiriciler, fiyatların düşmesine neden olan bu durumun önüne geçilmesini talep ediyor.
“Yerli üretici korunmazsa hayvancılık biter,” diyen esnaf, destek bekliyor.
Bayram Öncesi Beklentiler Boşa Çıktı
Kurban Bayramı yaklaşırken fiyat artışı bekleyen üreticiler, düşen fiyatlar nedeniyle hem zarar ediyor hem de stoklarını eritemiyor. Piyasada ciddi bir belirsizlik hâkim.