Osmaniye'nin Karataş Köyü Aşağıbahçe yaylasında yaşayan depremzedeler, su sorunuyla mücadele ediyor. Kurak geçen kış ve depremin etkileriyle yayla sakinleri şebeke sularının tükendiğini gözlemledi. Yaklaşık 40 hane bulunan yaylada, depremzedelerin çeşmelerinden bir damla su dahi akmıyor. Yayla sakinleri, Osmaniye'nin 25 köyüne verilen suyun kendilerine de sağlanmasını talep ediyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlar, uzakta bulunan bir pınardan su taşıyarak ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor. Ancak bu durum yayla sakinlerini ciddi şekilde etkiliyor. Su depolarına yaklaşık 200 metre uzaklıkta olan yayla, yetkililerin müdahalesiyle basit bir şekilde çözülebilecek bir soruna sahip olduğunu dile getiriyor. Yayla sakinleri, defalarca kez dile getirmelerine rağmen susuzluk çektiklerini belirtiyor ve acilen çözüm talep ediyor.

Karataş Köyü Aşağıbahçe Yaylası'ndaki Su Sorunu Yayla Sakinlerini Susuz Bırakıyor

Depremde evlerinin zarar gördüğünü ifade eden yaylalı Bünyamin Türkmenoğlu, "Yaylamızda su yok. Bu konuyu yetkililere defalarca dile getirmemize rağmen susuzluk çekiyoruz. Depremde hasar almışız ve ikinci hasar olarak su sorunuyla mücadele ediyoruz. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz" diyor.

"Yaylamızda su olmadığı için büyük sıkıntılar yaşıyoruz"

Yaylaya yakın bir yerden su temin edilebileceğini belirten Ahmet Aktaş ise, "Yaylamızda su olmadığı için büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bize yakın yerlere dağıtılan suyun yayla sakinleri tarafından da kullanılmasını talep ediyoruz. Valimizden ve yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuşuyor.

"Yaylaya geldik ancak su sorunumuz var"

Su sorunu nedeniyle abdest alacak su dahi bulamadıklarını belirten Beyhan Aktaş, "Yaylaya geldik ancak su sorunumuz var. Yakınımızda bulunan köylere su veriliyor, ancak bizden yararlanamıyoruz. Tüm yetkililerden yardım talep ediyoruz. Susuz bir hayatın zorluklarını yaşıyoruz" şeklinde ifade ediyor. Resul Özdil