Jandarmadan Okul Servis Araçlarına Denetim
Düziçi İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, okul çağındaki çocukların güvenle ulaşımlarının sağlanması, servis araçlarının karışabileceği kazaların önlenmesi ve caydırıcı olması bakımından okul servis araçlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Düziçi İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi tarafından okul çevreleri, servis araçları ve genel asayiş trafik denetim uygulaması yapıldı.

Ekipler, çocukların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla taşımalı eğitim kapsamında özel servis araçları denetledi. İlçe merkezine bağlı köy okul çevre alanlarında gerçekleştirilen denetimlerde, araç sürücülerinin evrakları kontrol edildi, araçlarının yeterlilikleri ve mevzuata uygunlukları kontrol edildi.

Düziçi ilçe jandarma ekipleri, servise binen çocukların emniyet kemerlerini kendilerini takabilmesi için şoförlerin eğitim vermesi gerektiğini, arızalanan emniyet kemerlerinin şoförler tarafından biran önce değiştirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Denetimde araçların, "Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne" uygunluğu, servis şoförlerinin trafik kurallarına uyup uymadıkları kontrol edildi ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması konusunda sürücülere uyarıda bulunuldu.

Okul Servis araçları yönetmeliğine göre dur işaretleri, cam korkulukları, kış lastikleri, her öğrenci için kasık altı emniyet kemerleri, arabaların yaşı, okul taşıtı yazısı, okul idaresi öğrenci listesine bakıldı. Ekipler, her okuldan sorumlu jandarma personellerinin olduğunu, öğrencilere araç içinde ve dışında uyulması gereken trafik kurallarıyla ilgili de bilgi vererek broşür dağıttı. Haber-foto: Ersin Şimşek

https://www.facebook.com/sabirgazetesi/posts/540761116769955