İSTANBUL (AA) - INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen VeinOFF ile kılcal varis tedavisinde hastalar için saniyeler içerisinde kesin bir çözüm sunuluyor.

IMVAMED açıklamasına göre, cilt yüzeyindeki küçük kan damarlarının genişlemesi veya kıvrılması sonucu oluşan kırmızı veya mor renkteki damarlar olan kılcal varislere, çoğunlukla bacaklar ve yüzün yanında vücudun diğer bölgelerinde de rastlamak mümkün.

Kılcal varisler, ciddi bir sağlık sorunu olarak görülmezken, bazı kişilerde kaşıntı, karıncalanma hissi veya ağrıya sebep olabiliyor. Bazı durumlarda kılcal varislerin ortadan kaldırılması için çeşitli tedavi yöntemleri uygulanıyor. Etkili bir tedavi yöntemi olarak ise embolizasyon yöntemi öne çıkıyor.

INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip üretim kampüsünde üretilen VeinOFF, basit bir polimerizasyon yöntemi ile kılcal varisli damarların tedavisi için hayata geçirildi. Hastanede yatış gerektirmeden poliklinik şartlarında uygulanabilen bu işlem, hastalar için saniyeler içerisinde kesin bir çözüm sunuyor. Hastalar, işlem sonrasında aynı gün içinde evlerine ve normal aktivitelerine dönebiliyor.

VeinOFF, polimerin enjeksiyonu ve eş zamanlı basınç uygulaması üzerine hedef damarın endoteli üzerinde inflamatuar bir reaksiyon meydana getirmesi şeklinde çalışıyor. VeinOFF, arteriyovenöz malformasyonlar ve hipervasküler tümörler dahil periferik ve nörovasküler hastalıkların polimerizasyon yöntemi ile tedavisi için geliştirildi.