AGF'DEN AÇIKLAMA

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu üyesi olan Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti'nin iki üyesi dün akşam çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İmat ile cemiyetin diğer üyesi Ali İmat'ın, Osmaniye Belediyesine sosyal medya hesaplarından sordukları sorudan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmesini hayretle karşıladık.
Osmaniye’de deprem acısıyla yaşayan ve görevlerini yerine getirmek için büyük özveride bulunan iki meslektaşımızın sadece aldıkları duyumların doğru olup olmadığının açıklanmasını istemelerinden dolayı tutuklanmalarına anlam veremiyor ve bunun Türk Ceza Kanunu’nun 217/A-1 maddesine uyum sağlamadığını düşünüyoruz.
Meslektaşlarımızın yazdıkları metinde Türk Ceza Kanunu’nun 217/A-1 maddesini içeren halkı galeyana getirecek tek kelime, eylem ya da tahrik olmadığı ortadadır.
Konunun bu şekilde değerlendirilmesi beklenirken gazetecilerin bir terör suçlusu gibi muamele görmesi bizleri endişelendirmekte ve üzmektedir.
İlgili makamların bu kararı acilen yeniden gözden geçirmesini ve tutuklu bulunan iki arkadaşımızın serbest bırakılmasını umuyor ve bekliyoruz…
Gaye Coşkun
AGF GENEL BAŞKANI