Haberler

Osmaniye'de Sürücüler İçin Yeni Dönem

Türkiye genelinde trafik güvenliğini ve sürücü eğitimini daha da iyileştirmek amacıyla ilgili Yönetmeliğe göre yeni düzenlemeler yapıldı.

Abone Ol

B Sınıfı Sürücü Belgesine Sahip Olma Zorunluluğu ve Sağlık Şartları Yeni düzenlemeye göre, A1 sınıfı motosiklet kullanmak isteyen sürücülerin artık en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, gereken sağlık şartlarını taşımaları ve geriye dönük 5 yıl içinde sürücü belgelerinin geçici ya da daimi olarak geri alınmamış olması koşulu da aranacak.

Direksiyon Eğitimi ve Sınav Başarısı Sürücülerin, belirlenen direksiyon eğitimi dersini başarıyla tamamlamaları ve ardından uygulama sınavında başarılı olmaları gerekiyor. Bu başarı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifika ile tescillenecek ve sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenecek. Bu sertifika, Türkiye sınırları içinde ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri kullanma yetkisi veriyor.

Yönetmelik ve İşleyiş İçişleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlıkları tarafından yürütülecek bu yönetmeliğe göre, sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kod eklenecek. Ancak, sürücü belgesi üzerine bu kod yazılmayacak. Söz konusu kişiler, isterlerse 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekler.

Bu kod sahibi kişiler, belirtilen şartlardan herhangi birini kaybederse ya da sürücü belgesi 2918 sayılı Kanun'a istinaden geçici veya daimi olarak geri alınırsa, bu yetkisi trafik kolluğu veya sürücü belgesi vermeye yetkili birimler tarafından başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek.

Bu yönetmelik, yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girdi ve Osmaniye'deki sürücüler dahil olmak üzere tüm Türkiye'deki sürücüler için geçerli olacak. Yeni düzenlemeler, sürücü eğitimini daha kapsamlı hale getirerek trafik güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Bu değişikliklerle birlikte, daha bilinçli ve eğitimli sürücülerin trafikte yer alması hedefleniyor, böylece trafik kazalarının önlenmesine katkıda bulunulması bekleniyor.