Haberler

Elektronik Sigara Kullanıcılarına Kötü Haber: Yeni Bir Hastalık Tehlikesi!

Özelikle de sigarayı bırakmak isteyen kişilerin tercih ettiği ancak son dönemde kullanımının arttığı elektronik sigara kullanıcılarına kötü haber geldi. Yeni bir hastalık tehdidi ortaya çıktı.

Abone Ol

Prof. Dr. Şule Akçay'ın açıklamasına göre, "EVALI" olarak adlandırılan bu hastalık, son 90 gün içerisinde elektronik sigara ve türevlerini kullananlarda görülen bir acil solunum yetmezliği vakasıdır.

Hastalık semptomları arasında balgam, öksürük, nefes darlığı, ateş, bulantı, kusma, ishal, kilo kaybı ve iştahsızlık bulunmaktadır.

Akciğer grafilerinde ise her iki tarafta zatürre görünümü tespit edilmektedir.

Özellikle elektronik sigara kullananların dikkat etmesi gereken bir durum olan EVALI, elektronik sigara kullanımıyla doğrudan ilişkilendirilen ve son derece ciddi bir sağlık riski oluşturan bir hastalıktır.

Akçay, hastalıktan korunmak isteyen kişilere elektronik sigara tüketmemeleri ve bu alışkanlıktan uzak durmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Elektronik sigara kullanıcılarının sağlıklarını riske atmamak adına bu uyarıları dikkate almaları büyük önem taşımaktadır.

Özelikle de sigarayı bırakmak isteyen kişilerin tercih ettiği ancak son dönemde kullanımının arttığı elektronik sigara kullanıcılarına kötü haber geldi.

Elektronik Sigara Kullanıcılarına Kötü Haber: Yeni Bir Hastalık Tehlikesi!