Haberler

Araç Sahiplerinden Zorunlu Trafik Sigortası Şikayetleri: Kurumlar Harekete Geçmeli!

Araç sahiplerinin Zorunlu Trafik Sigortası'yla ilgili şikayetleri devam ediyor.

Abone Ol

Şikayetler Artıyor Türkiye'de 29 milyon aracın yaptırması gereken Zorunlu Trafik Sigortası'nda son zamanlarda artan şikayetler dikkat çekiyor.

Araç sahipleri, sigorta şirketlerinin tarifeye uygun fiyat teklifi vermemesi ve "sistem hatası" bahanesiyle poliçe kesmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirtiyor.

Ek Maliyetlerle Poliçe Özel sigorta şirketlerinin, ek maliyetler ekleyerek poliçe bedeline yüksek farklar çıkardığı ifade ediliyor.

Bu durum araç sahiplerini ek maliyetlerle karşı karşıya bırakıyor ve Zorunlu Trafik Sigortası'nı daha pahalı hale getiriyor.

Kurumlar Harekete Geçmeli Vatandaşlar, Sigortacılık Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun devreye girerek duruma müdahale etmelerini talep ediyor.

Özellikle kurul üyelerinin kendi akrabalarının araçlarının trafik poliçelerini kestirmesi durumunun soruşturma için yeterli olacağı belirtiliyor.

Beklentiler Araç sahipleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan trafik sigortasındaki arıza ve ek teminatlarla ilgili düzenleme yaparak bu tür uygulamalara son vermesini bekliyor.

Araç sahipleri, Zorunlu Trafik Sigortası konusunda yaşanan sıkıntıların çözülmesi ve adil bir şekilde fiyatlandırılmasını talep ediyor.

Konuyla ilgili olarak yetkili kurumların harekete geçmesi bekleniyor.

Araç Sahiplerinden Zorunlu Trafik Sigortası Şikayetleri: Kurumlar Harekete Geçmeli!

Araç sahiplerinin Zorunlu Trafik Sigortası'yla ilgili şikayetleri devam ediyor.

Özellikle birçok sigorta şirketinin tarifeye göre 6 bin 300 TL'ye kesilecek bir trafik poliçesine fiyat teklifi vermemesi ve sistemlerinde hata gösterdikleri yönündeki şikayetler dikkat çekiyor.