Haberler

Aile ve Gençlik Fonu Başvuruları 15 Şubat'ta Başlıyor: İşte Detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yapılacak olan başvuruların 15 Şubat'tan itibaren alınacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve detaylar:

Abone Ol

Aile ve Gençlik Fonu Kapsamı: Bakan Göktaş, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu'nda, Aile ve Gençlik Fonu'ndan evliliğe ilk adımı atacak olan çiftlerin yararlanacağını açıkladı. Program, öncelikle deprem bölgesinde uygulanacak ve başvuracak çiftlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekecek.

Başvuru Şartları: Evlenecek çiftlerin, başvurabilmek için öncelikle Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları gerekecek. Ardından evlenmeleri ve evlilik sonrası sunulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanmayı kabul etmeleri gerekecek.

Başvuru Süreci: Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Göktaş, Cumhurbaşkanı'nın vizyonu doğrultusunda oluşturulan fonun pilot bölgesinin deprem bölgeleri olduğunu belirterek, başvuru şartlarının bu bölgeler için özel olarak esnetildiğini ve farklı tutulduğunu ifade etti.

Kredi Desteği: Program kapsamında onaylanan başvurulara toplam 48 ay vadeli, geri ödemesiz 2 yıl süreyle 150 bin lira kredi desteği sağlanacak. Böylelikle gençler, hem kendi projelerini hayata geçirebilecekler hem de ekonomik destekten faydalanabilecekler.

Detaylar Yakında Açıklanacak: Başvuru için gerekli diğer şartlar yakın zamanda açıklanacak. Bakan Göktaş, fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapılacağını ve hizmetine sunulacağını belirtti.

Aile ve Gençlik Fonu, gençlerin evlilik sürecine destek olmayı amaçlarken, aynı zamanda gençlerin kendi projelerini hayata geçirmelerine ve ekonomik açıdan güçlenmelerine katkı sağlayacak bir program olarak öne çıkıyor.