Düziçi’nde, koranavirüs salgınının ardından ilk kafile, dua ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.
Düziçi Atatürk ve Demokrasi meydanında avlusunda düzenlenen programa, Kaymakam Turgay İlhan, Belediye Başkanı Alper Öner, İlçe müftüsü Mehmet Güneş, din görevlileri, hacı adaylarının yakınları katıldı.
Kaymakam İlhan, “Hac yolculuğu, kutsal olduğu kadar çile ve günahlardan arınma yoludur. Allah sizleri hacılığı kabul olunan kullarından eylesin.” dedi.
Başkan Alper Öner yaptığı açıklamada her Müslümanın hasreti olan kutsal yolculuğa çıkıldığına işaret ederek, “Yüce Mevla, niyetlerinizi kabul etsin. Kutsal topraklarda ülkemizi bölmek isteyenlerin amaçlarına ulaşmaması, ülkemizin birliği için dua edin.” diye konuştu.
Törenin ardından hacı adayları, aileleri ve sevdikleriyle vedalaştıktan sonra yola çıktı. Haber Ersin Şimşek
GÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
14 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
31 Mart 2023GÜNDEM
31 Mart 2023