Türkiye'yi Tanıtma Platformu İl Temsilcisi Süleyman Temeloğlu, Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Temeloğlu, Seyir Tepesi Tesislerinde düzenlediği toplantıda, Türkiye'yi Tanıtma Platformu'nun Eylül’de, Türkiye'deki dünya miraslarının tanıtılması amacıyla yapacağı etkinlikte dünyaca ünlü doğa fotoğrafçılarının geleceğini, programa Karatepe-Aslantaş Arkeolojik Alanı'nı da dahil etmek istediklerini anlattı.

Türkiye'yi Tanıtma Platformu'nun ÜNESCO ile birlikte çalıştığına değinen Temeloğlu, konuşmasında, şunlara değindi;

"Türkiye'de turizm sektöründe faaliyet gösteren derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu bir platform olan Türkiye'yi Tanıtma Platformu'nun il temsilcisi oldum. Her ilin temsilcileri, kendi illerinin tanıtımına katkıda bulunmak için görevlendirildi. ÜNESCO ile birlikte çalışan bu platform, Osmaniye'de Karatepe-Aslantaş Arkeolojik Alanı'nın da, geçici miras listesine girmesiyle birlikte, müzemizin hem yurt dışında, hem yurt içinde global olarak tanıtılmasını sağlayan bir platformdur. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla protokoller gerçekleştiren bu platform, Osmaniye'de de ÜNESCO, Türkiye'deki dünya miraslarının tanıtımıyla alakalı Eylül Ayında bir "Foto Safari" düzenlemeyi planlıyor. Türkiye'deki dünya miraslarını tanıtabilmek adına dünyadaki doğa fotoğrafçılarının gelerek, dünya miraslarının tanıtımı yapılacak. Türkiye'de Nevşehir Göreme, Nemrut Dağı, Pamukkale gibi 18 şehirde bulunan dünya mirasları tanıtılacak. Bu listeye şehrimizde bulunan Karatepe-Aslantaş Arkeolojik Alanı'nı da eklemeyi planlıyoruz. Amacımız şehrimizin ekonomik ve sosyokültürel yapısını arttırabilmektir." dedi.

CGC Başkanı Ali Cihangir'de, CGC olarak gereken bütün desteği vereceklerini söyleyerek, çalışmalarından dolayı Temeloğlu'na teşekkür etti. CGC Basın