Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Milletvekili A.Adayı Mehmet Orhun Döğüşcü, Büyük Taarruzun 100. yıldönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruzun, 30 Ağustos’ta milletimizi kurtuluşa ve bağımsızlığa ulaştıran büyük bir zaferle sonuçlandığını belirten CHP Osmaniye Milletvekili A.Adayı Mehmet Orhun Döğüşcü, “Bu büyük zafer, Ulusumuzun önce kurtuluş ve bağımsızlık getirmiş, ardından da demokrasi ve Cumhuriyetle taçlanmıştır.

Bu Büyük Zafer aynı zamanda dünya üzerindeki tüm mazlum milletler için de büyük bir umut ışığı olmuştur” dedi.

Emperyalist güçlere karşı, ‘karakteri bağımsızlık’ olan ulusumuzun , 7’den 70’e, Büyük Önder’in yol göstericiliğinde ‘Ya İstiklal, ya Ölüm!” diyerek, işgalcilere karşı eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği sergilediğini anımsatan Döğüşcü, “100 yıl önce bugün atalarımızın canla başla mücadele ederek müdafaa ettiği bu toprakları ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak, başta geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz olmak üzere tüm toplumun en başta gelen görevidir. Büyük Zafer’in hangi zor şartlarda ve nasıl kazanıldığı çok iyi bilinmeli ve asla unutulmamalıdır” 30 Ağustos Büyük Zaferimizin 100. Yıl Dönümü Kutlu Olsun ifadelerini kullandı.