İSTANBUL (AA) - Altınyıldız Classics, 2023 yaz sezonu koleksiyonunun tanıtımını marka yüzü Burak Özçivit ile birlikte sanal stüdyoda gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çekimler, fotoğrafçı ve yönetmen Koray Birand ile yeni nesil bir teknoloji olan sanal prodüksiyon stüdyosunda yapıldı.

Avrupa'nın en büyük "virtual production" stüdyoları arasında yer alan, 35 metre genişliğe ve 5 metre yüksekliğe sahip, 180 derece led ekranların bulunduğu Orion EMN XR stüdyosunda çekilen sahnelerde arka planda yansıtılan görüntüler ile gerçekçi bir ortam oluşturulmasına olanak sağlandı.

Burak Özçivit'in başrolünde yer aldığı moda çekiminde, sanal prodüksiyon teknolojisiyle modellerin arka planındaki dev ekrana bazen sahil bazen ise şehir içinde bir ortam yansıması kullanıldı.

Türkiye'de bir marka tarafından ilk defa kullanılan sanal prodüksiyon teknolojisinin yanı sıra daha gerçekçi sahneler yaratmak ve kumsal etkisi vermek amacıyla stüdyo zeminine yaklaşık 10 ton kum döküldü.

Bu kumsal ortamı, daha sonra led ekranda yansıtılan sahil görüntüleri ile birleştirilerek daha gerçekçi fotoğraf kareleri oluşturuldu. Prodüksiyon tamamlandığında Burak Özçivit'in reklam yüzü olduğu yaz kreasyonu için sahil görüntüleriyle ahenk içinde bir Altınyıldız Classics moda çekimi elde edildi.