AK Parti Düziçi İlçe Başkanlığı, yeni ekonomik düzen ve son 19 yılda ekonomiyle ilgili yapılanları özetleyen, “Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme” başlıklı binlerce el broşürünü Düziçi’nde dağıttı.


Broşürleri bizzat dağıtan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çillem, AK Parti’nin iktidarda bulunduğu yaklaşık 20 yıl boyunca eser ve hizmetleriyle destan yazdığını söyleyerek “Hükümetimizin yaptığı tüm hizmetleri kitaplara, broşürlere sığdırmak mümkün değil. Teşkilat çalışmamızda hem vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz, hasbihâl ediyoruz hem de iktidarımızın hizmet ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuyoruz.” Dedi.


Ziyaretlerde kendilerine gösterilen teveccühe teşekkür ederek sözlerini sürdüren Çillem, “Aziz milletimiz, yapılan hizmetlerin farkında, bilincinde. Gönüllerine misafir olduğumuz her hane, konuştuğumuz her vatandaşımız yaparsa yine AK Parti ve AK kadrolar yapar, diyorlar. Teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizi tüm prangalarından kurtaracak, milletimizin refahını, ülkemizin kalkınmasını, yatırım ve istihdamı önceleyen yeni ekonomik düzenlemeleri içeren broşürü sokak sokak, hane hane gezerek tüm teşkilatımızla vatandaşlarımıza ilettik. Cumhurbaşkanımız için çok çalışın, omuzlarınızdaki yük fazla diyor. Böyle bir millete hizmetkar olmak, bizlere nasip olduğu için bir kez daha Allah’a şükrediyoruz. Güçlü Türkiye için çok çalışacağız, daha çok çalışacağız. Asla yorulmayacağız” dedi.

"MİLLİ SPORCULARIMIZA BURS İMKANI"

Öte yandan broşürde şu bilgilere yer verildi: “2002’den bu güne sosyal devlet anlayışıyla ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın yanında olduk. 2002’de 1,6 milyar TL olan sosyal yardım ödemelerini 2022’de 104,2 milyar TL’ye çıkarttık. 2022 yılında, burs miktarını lisans öğrencilerimizde 650 liradan 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerimizde 1.300 liradan 1.700 liraya, doktora öğrencilerimizde 1.950 liradan 2.550 liraya çıkartıyoruz. Şehit ve gazi çocuklarımıza, engelli gençlerimize, anne ve babası vefat etmiş evlatlarımıza, koruma altındaki öğrencilerimize, milli sporcularımıza öncelikli burs imkanı tanıyoruz. Kamudaki engelli istihdamını 2002’ye göre yaklaşık 10 kat arttırdık. Engelli vatandaşlarımıza ÖTV indirimli araç alım matrahını 330 bin TL’den 450 bin TL’ye çıkarttık. Çiftçilerimize sağlanan tarımsal destek tutarını, iktidara geldiğimiz günden bu güne yaklaşık 13 kat artırarak 26 milyar TL’ye yükselttik. Ayrıca yapılan destek ödemelerinden kesilen stopajı da kaldırdık. Kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Kadın girişimcilerimizin sayılarının arttırılması ve finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması için teşvik paketleri uyguluyoruz

2022 YILI BÜTÇESİ

2002’de 119,6 milyar olan bütçemizi 2022’de yaklaşık yüzde 1500 büyüterek 1,7 trilyon liraya yükselttik. Faiz ödemelerinin bütçe içerisindeki 2002’de yüzde 43 olan payını bugün yüzde 13’e gerileterek bütçe disiplinini koruduk, yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı arttırdık. Vergi gelirlerinin faiz harcama oranını 4 kat düşürerek faize giden gelirlerimizi vatandaşımıza her alanda hizmet olarak yansıttık.

VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Yüzde 50’nin üzerinde bir artış yaparak Asgari ücreti 4.253 liraya çıkardık. Asgari ücretten alınan Gelir Vergisini ve Damga Vergisini kaldırarak çalışanımızın alım gücünü artırdık ve işverenlerimizin vergi yükünü azalttık. Memurlarımız ve tüm ücretli çalışanlarımızı da unutmadık, onların da gelirlerinin Asgari ücret miktarı kadarki kısmını Gelir Vergisinden ve Damga Vergisinden muaf tuttuk. Hane halkımızın atıl bulunan tahmini 5 Bin ton altınını güvenli ve cazip bir şekilde finansal sisteme dahil edecek imkanları sağlıyoruz. Aşıda dışa bağımlılıktan kurtulmak için tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz TURKOVAC aşımızın seri üretimine başladık.

TÜRK LİRASI GÜÇLENİYOR

Bundan sonra hiçbir vatandaşımız kur daha yüksek olacak kaygısıyla mevduatını Türk Lirası yerine dövizde tutmaya ihtiyaç duymayacak. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa, aradaki fark vatandaşımıza doğrudan ödenecek.

STOPAJ DESTEĞİ


Devlet iç borçlanma senetlerinde uygulanan yüzde 10’luk stopaj oranı sıfıra indirilerek Türk Lirası tasarrufları cazip hale geliyor.

BİREYSEL EMEKLİLİKTE DEVLET KATKISI

Fon büyüklüğü 250 Milyar Liraya ulaşan ve 18 yaşın altındaki çocuklarımızın da dahil olabildiği bireysel emeklilik sistemimizdeki devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak Yüzde 30’a çıkartıyoruz.

GELİRE ENDEKSLİ SENET FIRSATI

Kamu iktisadi teşebbüsleri gelir paylarına endeksli kamu borçlanma senetleri çıkarıyoruz.

İHRACATA DAYALI BÜYÜMEYİ DESTEKLİYORUZ

220 milyar doları aşan rekor ihracatımızla Cari açığımızı azaltıyor, önümüzdeki yıl cari fazla vermeyi hedefliyoruz. Dünya genelinde ticaret hacmimiz katlanarak artmaktadır. 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını 2002’de sadece 9 iken 2021’de 48’e ulaştırdık.

İHRACATÇIMIZA KUR GARANTİSİ

Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilerek, ihracatımızdaki rekor seviyelerin sürdürülebilirliği sağlanacaktır.

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRİYORUZ

İhracat ve sanayi şirketleri için Kurumlar Vergisinde 1 puanlık indirim yapıyoruz. Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10’a indiriyoruz. Basit usulde vergilendirilen yaklaşık 850 bin esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutuyoruz.
Haber: Ersin Şimşek