Uluslararası Uyuşturucu Kaçakçısı Thomas Josef Konrad, Alanya'da Operasyonla Kıskıvrak Yakalandı

Uluslararası uyuşturucu ticaretiyle ilgili faaliyetleri nedeniyle Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Polonya'da suç örgütü liderliği yapmakla suçlanan Thomas Josef Konrad, Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen başarılı bir operasyonla yakalandı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Polonya tarafından "Uyuşturucu Ticareti" ve "Suç Örgütüne Üye Olma" suçlarından aranan Konrad'ın Alanya'da olduğunu tespit etti ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla operasyon düzenledi.

Operasyonda Konrad, suç örgütünü Türkiye'den yönetmeye devam ederken kıskıvrak yakalandı. Yürütülen uluslararası soruşturmalar kapsamında, Konrad'ın liderliğini yaptığı suç örgütünün Fas'tan İtalya ve İspanya’ya büyük miktarlarda uyuşturucu madde getirdiği, bu ülkelerden daha küçük miktarlarda diğer Avrupa ülkelerine sevkiyat yaptığı belirlendi. İspanya ve İtalya'da yapılan operasyonlarda örgütün uyuşturucu sevkiyatlarından yüksek miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Konrad’ın ikametgahında, aracında ve üzerinde yapılan aramalarda, suça konu olduğu değerlendirilen para ve materyaller bulunarak el konuldu.