Toplantıda, genel güvenlik, asayiş, uyuşturucuyla mücadele, kaçakçılık, düzensiz göçmenlerle mücadele, terör ve trafik gibi konular ele alındı. 

Vali Yılmaz, il genelinde meydana gelen asayiş olaylarını detaylandırarak, aydınlatma oranındaki yüzde 84'lük başarıyı vurguladı ve yakalanan silah ve suçluların sayısını paylaştı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Nisan ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları konusunda açıklamalarda bulundu. İlimiz genelinde Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayların değerlendirilmesi amacıyla Mülki İdare Amirleri, Emniyet ve Jandarma birimlerimiz ve ilgili Kurum Amirlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yılmaz, Toplantıda Genel Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konularının ele alındığını, Osmaniye’mizin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldığını belirtti.

Osmaniye Valisi Dr Erdinc Yılmaz

Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı

 Vali Dr. Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında İlimizde asayiş konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "2024 yılı Nisan ayında ilimiz genelinde 1.698 asayiş olayı meydana gelmiş, 1.106 kişi yakalanmış, 72 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Meydana gelen 1.698 olayın 1.569’u aydınlatılmış olup, asayiş suçlarında aydınlatılma oranında yüzde 84’lük başarı sağlanmıştır. Asayiş olayları neticesinde son bir ay içerisinde 60 Av Tüfeği, 28 Tabanca, 18 Kurusıkı Tabanca ele geçirilmiştir."dedi.

 Vali Dr. Erdinç Yılmaz, göçmen kaçakçılığı konusunda yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi, "Göçmen Kaçakçılığı ile ilgili olarak 2024 yılı Nisan ayında “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla 13 organizatör/şüpheli yakalanmış, 4 şahıs tutuklanmıştır. Nisan ayı içerisinde yapılan kontroller sonucunda 62 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Geçen yılların aynı dönemine kıyasla yakalanan düzensiz göçmen sayısında yüzde 3 bin oranında artış söz konusudur.” dedi.

Kaçakçılık ve organize suçlar konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yılmaz, "Kaçakçılık Suçlarıyla ilgili olarak, 2024 yılı Nisan ayında meydana gelen 29 olayda 14 bin 560 adet sigara, 2 milyon 775 bin 340 adet makaron, 9 adet cep telefonu, 520 adet elektronik sigara, 44 şişe içki ele geçirilmiştir. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla gümrük kaçağı sigarada yüzde 4, makaronda yüzde 100, içkide yüzde 100, elektronik sigarada yüzde 100 oranında artış söz konusudur. Mali suçlar ile ilgili olarak 2024 yılı Nisan ayında 5 olay meydana gelmiş olup, geçen yıla kıyasla yüzde 25 oranında artış söz konusudur."diye konuştu

Terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Terörle Mücadele ile ilgili olarak, 2024 yılı Nisan ayında ilimiz genelinde PKK/KCK Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında 1 şüpheli şahıs yakalanmış olup tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütleri kapsamında 2 şüpheli şahıs yakalanmış, 1 kişi tutuklanmıştır."dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, açıklamasının devamında, "Narkotik Suçlarla ile ilgili 2024 yılı Nisan ayında ilimiz genelinde meydana gelen 116 olayda 136 şüpheli şahıs yakalanmış, 21 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca Narkotik suçlarından aranması olan 17 şahıs yakalanmış olup geçen yılın aynı dönemine kıyasla aranan şahısların yakalanmasında yüzde 113 oranında artış yaşanmıştır. Ele geçirilen narkotik maddelere bakıldığında, 2024 yılı Nisan ayında 16 kilo 130 Gram Esrar ve türevleri, 481 Gram Bonzai, 458 Gram Metamfetamin, 34 Gram Eroin ve 139 adet Sentetik Ecza ele geçirilmiştir. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ele geçirilen uyuşturucu maddelerde yüzde binleri bulan oranda artış gözlenmiştir."diye konuştu.

Vali Yılmaz, trafik denetimleri hakkında ise şu bilgileri verdi, "Trafik Denetimleri ile ilgili olarak 2024 yılı Nisan ayında ilimiz genelinde 1 ölümlü, 190 yaralamalı ve 82 maddi hasarlı olmak üzere toplam 273 trafik kazasının meydana geldiği, trafik kazaları sonucunda 1 vatandaşımızın vefat ettiği, 296 vatandaşımızın yaralandığı görülmüştür. Yapılan denetimlerde ise 75 bin 386 adet aracın sorgulandığı, 549 aracın trafikten men edildiği, toplamda 10 bin 743 adet cezai işlem uygulandığı, 9 bin 840 motosikletin sorgulandığı 198 motosikletin trafikten men edildiği, 1.743 adet cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir."dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar  konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi, "İlimiz genelinde 2024 yılı Nisan ayında 132 bin 310 şahsın sorgulamasının yapıldığı, 5-10 yıl arası aranması olan 29 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranması olan 15 şahıs da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan aranması olan toplam 166 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz."diye konuştu.

Editör: Resul Özdil