Geçtiğimiz Ocak ayında %49.25 oranında zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yeni zamlar belirlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

ParaFaruk Erdem'in açıklamalarına göre, Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %18.72 oranında zam yapılacak. Refah Payı da hesaba katıldığında, bu zam oranının %35-40 aralığında olması bekleniyor.

Maaşlar Kuruşu Kuruşuna Belli Oldu!

Erdem'in hesaplamalarına göre, 10.000 TL maaş alan bir emekliye 4 aylık veri üzerinden yapılacak zamla birlikte 11.872 TL maaş verilecek. Refah Payı da eklendiğinde en düşük maaşın 13.500 TL’ye çıkacağı öngörülüyor. Bu rakam, %40 zam yapıldığında 14.000 TL’ye ulaşacak.

Para 3Taban Maaşlarda Değişiklik Bekleniyor!

Temmuz ayında emekli taban maaşlarında da bir artış bekleniyor. Faruk Erdem’in tahminlerine göre, 6 aylık enflasyon rakamlarına göre taban maaşlar 13.000 ila 14.000 TL seviyesine çekilecek.

Ancak belirtilen rakamlar şu anda sadece tahminlerden ibaret. Temmuz ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesiyle birlikte emekli maaşları netlik kazanacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı refah Payı da maaşlara etki edecek.

Para1

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili güncel bilgileri takip etmek için sabirgazetesi.com’un yayınlarını takip edebilirsiniz.

Editör: Ertuğrul Salih Çimen