Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca emekli ve emekli adayını ilgilendiren önemli bir düzenleme yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Emekli ZammıSGK, resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan son uyarı listesiyle emeklilik haklarını tehlikeye atabilecek bazı kodlara dikkat çekti.

Para 23 E-Devlet üzerinden erişilebilen hizmet dökümlerinde yer alan bazı kodların, emeklilik haklarını askıya alabileceği ve emekli maaşlarının faiziyle birlikte geri alınabileceği belirtildi.

Emekli Can ÇekişiyorSGK, hizmet dökümünde S, Ş, K gibi kodlara sahip kişilerin emeklilik haklarının hangi sebeplerle kısıtlanabileceğini açıklarken, en sık rastlanan durumun çalışmayan kişilerin sigortalı olarak gösterilmesinden kaynaklandığını belirtti.

Emekli PerişanHizmet dökümünüzdeki bu kodlar, emekliliğinizin ya da sigortanızın risk altında olabileceğini gösteriyor. Para-1Özellikle usulsüz çalışma nedeniyle SGK'nın yıllar sonra bile bu tür durumları tespit edebildiği vurgulandı.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel'den

En sık rastlanan usulsüzlüklerden biri olarak "usulsüz çalışma" belirtilirken, özellikle ev hanımları için yaygın bir yöntem olduğu ifade edildi. Bu durum, kişinin fiilen çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilmesiyle meydana geliyor.

Ssk Ve Bagkur Emeklilerinin Fark Odemeleri 6 7 16808773 9844 AmpUsulsüzlüğün tespit edilmesi halinde, ihlal edilen süre boyunca yatırılan sigorta primleri hizmet dökümlerinden tamamen silinebilir.

Para CezaBu durum, emeklilik şartlarının sağlanamamasına neden olabilirken, aynı zamanda ihlal edilen süre için ödenen toplam aylık bedelinin faizleriyle birlikte geri talep edilebileceği belirtildi.

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Para1

Bazı durumlarda, 10 yıldan daha uzun süre emekli aylığı alan kişilerin bile emeklilik haklarının iptal edildiği ve toplam aylık tutarlarının geri istendiği bildirildi.

Para 5SGK uzmanları, vatandaşları bu tür usulsüzlüklerden kaçınmaları konusunda uyararak, emeklilik haklarını riske atmadan önce Hizmet Dökümü’nü kontrol etmelerini tavsiye ediyor.

Muhabir: Resul Özdil