Irak'ın kuzeyinde süren 'Pençe-3' harekatı sırasında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Üzeyir Aslan, Düziçinde son yolculuğuna uğurlandı.


Osmaniye Devlet Hastanesi Ek binası Morgundan alınarak, Düziçi Uzunlar Mahallesindeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehit askerin naaşı daha sonra yine ambulansla törenin yapılacağı İrfanlı Camisi’ne getirildi. İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazında binlerce vatandaş şehit asker için saf tuttu. 
Şehidin naaşının getirildiği sırada baba Mehmet Aslan'ın, "Ağlamam, ağlamayacağım. Onları güldürmeyeceğim. Ben şehit babası oldum, ona seviniyorum. Cumhurbaşkanım izin versin, silahımı versinler oğlumun şehit olduğu yere gideceğim, yeter ki vatan sağolsun, bir tane oğlum vardı bir tane daha olsa onu da gönderecektim. Kahraman gibi savaşdı oğlum" dedi.

Anne Sultan Aslan ise "Benim kuzum ölmedi, yaşıyor. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ben dimdik duruyorum, oturmayacağım beni oğlum otururken görmesin. Ağlayıpta onları güldürmem. " diyerek ağıt yaktı. 
Şehidin acılı eşi Seher Aslan ise şehidin naaşını selam durarak karşıladı. Aslan'ın cenaze töreni öğle namazının ardından kılındı. Helallik alınmasının ardından ailesi, şehidin tabutuna sarıldı.
Şehidin naaşı cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Çamiçi Mezarlığına dualar, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Şehitliğe götürüldü.

Törene, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, Osmaniye milletvekilleri İsmail KAYA, Mücahit DURMUŞOĞLU, Baha ÜNLÜ, Düziçi Belediye başkanı Alper ÖNER, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim BAZ, Düziçi eski belediye başkanı Ökkeş NAMLI, eski osmaniye Mhp milletvekili Ruhi ERSOY, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber , Fotoğraf: Ersin Şimşek