İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, yılın ilk üç ayını kapsayan "Sürdürülebilirlik Etki" (SSI) programının sonuçlarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric'in SSI skoru, ilk çeyrekte 10 üzerinden 6,43 olarak kaydedildi.

Sürdürülebilir ambalaj ve tedarik zinciri yönetiminde de önemli ilerlemeler kaydeden Schneider Electric, sürdürülebilirlik odaklı çözümlerinden elde edilen payı yüzde 74'e çıkararak bir önceki yıl gösterdiği başarısını devam ettirdi. Büyük tedarikçilerden kaynaklanan karbon emisyonlarında ise yüzde 28 azalma sağlandı. Bu oran bir önceki yıl yüzde 10 olarak kayıtlara geçmişti.

Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Devam Ediyor Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Devam Ediyor

Schneider Electric, enerjiye erişim ve enerji yönetiminde eğitim alanlarında küresel çaptaki çalışmalarını sürdürdü. Şirketin dünya genelinde girişimleri sayesinde 2021'den bu yana 48,2 milyon insan temiz ve güvenilir elektriğe erişti ve 644 binden fazla kişi, toplumlarının gelecekteki enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yeni beceriler öğrendi.

Şirketin 100'ü aşkın ülkedeki faaliyetlerine liderlik eden ülke başkanları, başarıyla başlattıkları 200'den fazla girişimin ardından, yerel etki girişimlerini genişletmek üzere harekete geçti. Bu programlar, yerel toplulukları eğitim ve mentorluk, enerji güvenliği, çevresel eylem gibi alanlarda destekleyerek ve güçlendirerek toplumların sürdürülebilir büyümesine hizmet ediyor.

- "Yıl sonu hedefimiz için güçlü bir başlangıç yaptık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Sürdürülebilir Gelişimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Denoly, yıl sonu hedefleri olan 7,40 puana doğru güçlü bir başlangıç yaptıklarının altını çizdi.

Denoly, "Schneider Electric'te tüm faaliyetlerimizi sosyal ve çevresel ilerleme sağlama hedefiyle yürütüyoruz. Somut girişimler, anlamlı yenilikler ve ekosistem genelinde iş birlikleri ile ESG eylem planımızı kararlılıkla gerçekleştirmeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa