Osmaniye İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hacı AKKOYUNLU ile İş ve Meslek Danışmanı İbrahim ÖKSÜZ Düziçi’nde faaliyet gösteren firmalara 2019 milli istihdam seferberliği kapsamında işyeri ziyaretleri gerçekleştirildi. Yapılan ziyaretlerde İŞKUR programları ve projeleri başta olmak üzere istihdama dair tüm konularda işverenler detaylı bilgilendirildi.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hacı AKKOYUNLU yaptıkları ziyaretlerdeki temel amaçlarının istihdamın korunması, arttırılması ve yaygınlaştırılması olduğunu belirterek bu amaca doğrudan hizmet eden İŞKUR’un Aktif İşgücü Hizmetlerinden olan İşbaşı Eğitim Programına ayrı bir parantez açtı. Bu program sayesinde mesleki deneyim ve iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak istihdamda kalma süreleri arttırılırken diğer taraftan nitelikli personel temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri belirli bir süre herhangi bir masrafta bulunmadan işbaşında gözlemleyerek çalışmak istedikleri kişiler hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağladıklarını belirtti. Böylece doğru işe doğru kişinin de yerleşmesine katkı sağlandığını belirtti.

Osmaniye İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hacı AKKOYUNLU yaptıkları ziyaretlerde ülkemizin ve Osmaniye’nin imkanları ölçüsünde işsiz kişilere iş bulmak, işverenlere de doğru eleman temin etmek için çalıştıklarını ve bunun sonucunda daha fazla insana ulaşarak evlerine mutlu bir şekilde gitmelerine imkan sağlayarak istihdamın sosyal hayattaki önemine de vurgu yapmak olduğu belirtti.

İş ve Meslek Danışmanı İbrahim ÖKSÜZ ise yaptıkları ziyaretlerde İŞKUR programları ve istihdam teşvikleri başta olmak üzere işgücü piyasasında işverenleri ilgilendiren tüm konularda işverenlere profil temelli danışmanlık hizmeti sunduklarını belirtti.Son zamanlarda Düziçi’nde ziyaretlerini dikkate değer bir şekilde arttıran Osmaniye İŞKUR’dan İl Müdür Yardımcısı Hacı AKKOYUNLU ve İş ve Meslek Danışmanı İbrahim ÖKSÜZ haftada en az bir gün Düziçi ilçesine işyeri ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek Sabır Gazetemize de işyeri ziyaretinde bulundular. İşyerimizde İşbaşı Eğitim Programı(İEP) kapsamında Gazete Muhabirliği mesleğinde işbaşı yapan katılımcımıza hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Bu vesileyle ziyaretlerinden duyduğumuz memnuyetimizi de iletmiş olduk.
Haber : Ersin Şimşek