Düziçi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ''Okulumuzun Uluslararasılaşmasında Sürekliliği Sağlama'' projesi kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerinde staj görme hakkı kazandı.

Düziçi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanından seçilecek 20 katılımcı öğrenci; Çek Cumhuriyeti'ndeki Materska Skola Jeseniova 204 Ve Materska Skola Prahave ile Romanya'daki Scoala Primara Just 4 Kids ile Grand Blu Bell kurumlarında 14 gün süre ile staj faaliyetlerine katılacak.

Proje Koordinatörü Kudret GÜL: Projemizi hazırlamamızdaki en büyük amaç; Okulumuzun Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin okul öncesi eğitimde yaşanan bu gelişmelere ve yenilikçi yaklaşımlara uygun mesleki bilgi ve beceriler kazanmaları istihdam olanaklarını oldukça arttıracaktır. Dolayısıyla, öğrencilerimizin Avrupa öğrenme hareketliliklerinden yararlanmaları, uluslararası standartta mesleki bilgi, beceri ve yeterliklere sahip olmaları gerekmektedir.

2019 yılında Düziçi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı bölümünden 24 öğrenci 4 öğretmen Çek Cumhuriyeti, Romanya ve İsveç'e gidip staj gördü.

Haber: Ersin ŞİMŞEK