KARACAOĞLAN DİYARINDA İLK KİTAP FUARI
Osmaniye’nin Düziçi ilçe Belediyesi tarafından 1. Karacoğlan kitap fuarı düzenlenen törenle kapılarını kitapseverlere açtı. Düziçi ilçesi Pazartesi Pazar yerinde açılışı yapılan Kitap fuarı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış töreninde konuşan Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, Düziçi ilçesini tanıtmayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, tarihi ve turistik yerler olarak önemli bir yeri bulunan Düziçi’nde ilk kez kitap fuarı açarak, yazarları buluşturmaktan ve halkta tanıştırmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Fuarın açılış kurdelesi, Düziçi Kaymakamı Mutlu Almalı, Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, Osmaniye Belediye Başkanvekili Mustafa Baklaya tarafından kesildi.
Açılışın ardından Kaymakam, Belediye Başkanı ve beraberindekiler açılışın ardından stantları gezerek yurdumuzun değişik yerlerinden gelen kültür-sanat insanlarına hoş geldiniz diyerek, başarılar dileğinde bulundu. Stantlardaki kitaplar incelendi, yazarlarla fotoğraflar çekildi.
OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak: Öncelikle Düziçi Belediyesine böyle bir kültür hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.İlk kez kendi olanaklarıyla Düziçi 1. Karacaoğlan Kitap fuarını açması gerek ilçemiz açısından gerekse buradaki insanların kültür ve sanatı öğrenmesi açısından ayrıca ilçenin tanıtımı açısından çok önemli.Karacaoğlan'a bir çok ilçe sahip çıkıyor oysa Karacaoğlan'ın Düziçili olduğunu biz biliyoruz.Düziçi'nin tanıtımı açısından İstanbul'dan Ankara'ya kadar,Antalya'ya kadar şu anda çeşitli yazar ve şairlerimiz burada bulunmaktadır.Bir amaç bir vesile ile kitap tanıtımı,şairlerin,yazarların buluşması olarak gördüğümüz küçümsenmeyecek bir nokta.Örneğin Düziçi Öğretmen Okulu'na okuyan bir arkadaşımızın,bir yazarımızın yıllar sonra okulu görmek amacıyla kitap fuarı vesilesiyle gelmiş olması Düziçi'nin bir tanıtımıdır.Kültür adına sanat adına tarih adına bir tanıtımıdır.Bu kitap fuarının geleneksel hale getirilip bundan sonraki yıllarda da devam etmesini istiyoruz. Biz Osmaniye ve Düziçi'mizin gelişmesini istiyoruz.Buraya yapılan katkıların devam edilmesini istiyoruz ve teşekkür ediyoruz.

Muzaffer Özdemir:Ben sürekli fuarlardayım ve Düziçi'ne beşinci kez geliyorum.Buradaki ilgi ve alaka gayet iyi inanıyorum ki alt yapıyı oluşturdukça her yıl daha iyiye gidecektir.Ben bu fuar sayesinde sizinle tekrar buluştum.
-Sizce ikinci fuarda ne yapılabilir?
Ben bir tek bağlama ile geldim dinleti yaptım.Aslıda on yedi enstrüman çalan bir orkestrayım bu konuda belediyeden bütçe ayrılabilse ben buraya bütün enstrümanlarımla gelsem daha görkemli olur.Daha dikkat çekici bir broşür yapılabilir.Afişlerle tanıtımı daha çok yapılabilir.

Mustafa ışık:Ben bir yazar olarak şunu söyleyebilirim çocuklarla yüz yüze geldiğim zaman ben aradığımı bulmuş oluyorum.Ben burada olmaktan mutluyum.Böyle bir işe cesaret etmek,kitapla ilgili bir iş yapmak başlı başına cesaret ve delilik esasında.Hele ki Karacaoğlan gibi büyülü bir şairin adıyla yapılması muhteşem bir şey. Biz kendimizi onun torunları sayıyoruz.Buradan mezun olan arkadaşlarım var ve burayı coğrafi olarak çok merak ediyordum ve beni çok güzel karşıladılar.Özel olarak çağırılmışım gibi hissediyorum.Bu kültür hizmetinin devamını diliyor ve teşekkür ediyorum.Yazar olarak da benim üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım.

Dursun Yeşiloğlu:En başta belediye başkanımız Alper ÖNER 'e çok teşekkür ediyorum.Karacaoğlan'ın memleketindeyiz. Karacaoğlan'a yakışır şekilde olan bir fuar.İlk olmasına rağmen harika bir ortam.Madem Karacaoğlan'ın memleketindeyiz onun adıyla yapılması güzeldir.Belediye başkanımızı,basınımızı bize destek veren bütün insanlarımızı saygıyla selamlıyorum.Bu fuarın bundan sonra da devam etmesini istiyorum. Ulaşım açısından da burada değil de demokrasi meydanında yapılmasını öneriyorum. Her şeye rağmen harika bir fuar sizi de kutluyor ve teşekkür ediyorum.

İbrahim Çenet:Eksikleri görmeyecek kadar güzel bir fuar.Düziçi'nde ilk defa düzenleniyor.Bir çok il merkezi vardır ki kitap fuarı düzenleyemiyor.Düziçi'nde bu fuar için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Düziçi Karacaoğlan'ın doğduğu bir yer.Okuyanı,yazanı,çizeni çok olan bir yer.Bu gibi bir hizmeti engellemeye çalışanlar bile var hem bireysel hem kurumsal ancak ona rağmen bir Osmaniyeli olarak yarı Düziçili biri olarak ,yazar olarak burada olmayı çok önemsiyorum.Buraya beş bin öğrenci geleceğini tahmin ediyorum.Buraya gelen öğrencilerin,insanların kitap alıp almaması hiç önemli değil onların bu kadar kitapları sorması,mutlulukla haşır neşir olması,parmağı ile dokunması bile büyük anlam ifade ediyor.Bu onlar için büyük bir anı olacaktır.Ben hayatımda ilk kez kitap fuarı gördüğümde 18 yaşındaydım şimdi ise onlar 8 yaşında görüyorlar. Bizi yayınladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.Ekstra olarak planlamaların günler öncesinden daha dikkatli yapılmasını rica ediyorum.

Ömer Faruk GÜMÜŞ:Fuarın ismi çok anlamlı çünkü Karacaoğlan paylaşılamayan bir değerimiz.Bir çok şehrimiz Karacaoğlan'a sahip çıkıyor.Ben de kitaplarda yerel tarih araştırması yaptım.İlk kitabım yapay zekanın gelecekteki boyutunu konu alan bir roman.Varsaklar kitabını ise ben araştırma yaparak yazdım.Oğuz Boyu'nun hiç bir kolunda yok.Tarihçilere soruyorum farklı cevaplar veriyorlar.Araştırmalarım sayesinde Varsaklıları bir boy içerisine yerleştirdik.Fuarda genel anlamda çocuklar çok hevesli ama rahat gezemiyorlar süreleri kısıtlı.Tahmin ediyorum hafta sonu daha rahat gezecekler.Okumak isteyen çocuklar nereye yetişeceğini bilemiyor.Bu güzel bir şey. Çocuklar için iyi bir fırsat.

Ali OZAN EMRE:İlk olmasının tabiî ki az da olsa acemiliğini çekiyoruz. Bu tür etkinliklere alışık olmayan bir toplumda böyle bir fuar açılması çok anlamlı ve güzel.İkinci fuarda daha düzenli ve programlı olmasını temenni ediyorum.
Bekir Dağsever :Kitap fuarı çok güzel geçiyor.Yerel yazarları destekliyorum.Ben kendi adıma memnunum.
Düziçi ilçesinde ilk kez açılan 1. Karacoğlan kitap fuarına bireysel olarak 19 şair-yazar ile yayınevi ve sivil toplum kuruluşu olarak 22 kuruluş olmak üzere toplamda 41 stant açıldı.
Kitabın ilk günü şair-yazar ve bağlama sanatçısı Muzaffer Özdemir konseri, söyleşiler, imza günü ile başladı.
Fuarın açık kaldığı süre içerisinde; şiir dinletileri, söyleşiler, sinema, Edebiyat ve Köy Enstitüleri üzerine konuşmalar, kitapların yanında fotoğraf, el işi, tarihsel belgeler sergileri de yer aldı.

Kitap fuarı 30 Ekim 2019 Çarşamba gününe kadar Saat:09.00-19.00 arasında kadar kitapseverlere açık olacak. Haber - Foto: Ersin Şimşek