Ellek'te traktör sahipleri, traktörlerin gücünü yarıştırmak için traktörlerle halat çekme yarışı yaptı.
Düziçi ilçesine bağlı Ellek Beldesinde 19 çiftçi vatandaş traktörlerin gücünü test etmek için boş arazide yarışma yaptı. Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği yarışta eğlenceli görüntüler ortaya çıktı.
Dört arkadaş traktörlerinin hangisinin daha güçlü olduğunu konusunda inatlaşınca traktörleri ile halat çekme yarışı yaptı. Çelik halat bağlayarak yarışıp sosyal medyada paylaştılar. Görüntüyü izleyen diğer köylülerin de yarışma isteği olunca pazar günü 19 traktörün katıldığı bir yarışa dönüştü.
Traktörler kantarda ölçüldükten sonra, eksik kilosu olan traktörler insanlar bindirilerek ağırlıklar eşitlenip yarışa devam edildi. Halatlar gerildikten sonra hakemin başla konumuyla başlayan yarış kazasız bir şekilde sona erdi. Yarışma sonunda yemek ikram edildi.
Ellek Belde Başkanı Abbas Yeşildemir, birincisi düzenlenen ve deneme mahiyetinde bir çalışma bu. Traktörcülerimiz, çiftçilerimiz bir etkinlik olsun diye düzenledi. Bizim amacımız bu tür etkinliklerimizi zeytin festivalinde sergilemek olduğunu ifade etti.
Traktör tamircisi Murtaza Coşkun, Beklediğimizden daha fazla kişi geldi. Birinci etap toprakta, ikinci etap asfaltta oldu. Amacımız gülüp eğlenmek dedi.
Yarış Birincisi Esabil Mert, Tarım işleriyle uğraşıyoruz, Ellek beldesinde birinci tarımsal şenlik oldu diyebiliriz. Amacımız kazanmak yada kaybetmek değil, birlik beraberlik içerinde olduğumuzu göstermek istedik.
Eski Ellek Belde Başkanı Recep Soy, Bundan sonra her yıl 15 Mart'ta motor çekiştirme yarışması yapacaklarını. Burda kendi aralarında çekiştiler traktörlerin kiloları dikkate alındığını ve Esabil Mert'in aracının birinci olduğunu kendisini tebrik ettiğini söyledi.
Yarışma sonunda yemek ikram edildi. Haber-Fotoğraf: Ersin Şimşek