Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde koronavirüs tedavisi gören Ökkeş Onay (39) Covit 19 testini zamanında yapmadığını iddia ettiği hastane çalışanlarından şikayetçi olduğunu bildirdi.
Onay, yaptığı açıklamada, iş için gittiği İstanbul'dan 23 Nisan'da otobüsle ilçeye geldiğini, 2 gün sonra da 112'yi aradığını, ambulans gönderilmeyecek eğin'in belirtilmesi üzerine Düziçi Devlet Hastanesine test için başvurduğunu belirtti.
Hastane acil servisinde normal testin ardından grip denilerek evine gönderildiğini ileri süren Ökkeş Onay, ateş ve öksürük şikayetlerinin devam etmesi üzerine ilçedeki özel bir hastaneye başvurduğunu söyledi.
Özel hastanede de serum ve ilaç yazılarak evine gönderildiğini ifade eden Onay, bir hafta ilaç kullandığını dile getirdi.
Rahatsızlığının devam ettiğini söyleyen Ökkeş Onay, aile hekimine de giderek yaşadıklarını anlattı.
Buradan da bir sonuç alamayan Onay, sağlık kurulu tarafından aranarak 6 Mayıs'ta Düziçi Devlet Hastanesi'ne çağırıldığını kaydetti.
Burada Onay'a İstanbul'dan birlikte geldiği bir kişinin covit 19 testinin pozitif çıktığını bu sebeple kendisine de test yapılacağı söylendi.
Burada yapılan testinin pozitif çıktığını kaydeden Onay, Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirtti.
Düziçi'nde geçtiğimiz günlerde karantinaya alınan apartmanda oturduğunu kaydeden Onay, eşi ve çocuğunun da teste tabi tutulduğunu, apartmanda 3 kişinin daha kendisi ile birlikte tedavi gördüğünü söyledi.
Onay, "ben ilçeye geldiğimde Düziçi devlet hastanesi acil servisine başvurdum. Oradan başlayan ihmalkarlık zinciri beni bu hale getirdi. Acildeki görevlilerden şikayetçiyim. Tüm dünya ve ülkemiz koronavirüs ile amansız bir mücadele ederken böyle bir ihmal kabul edilemez. Bir ihmal sonucunda virüs kim bilir kaç kişiye daha bulaştı. Bu ihmalin içerisinde olan bilinçsizce hareket edenlerden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. Haber: Ersin Şimşek