Düziçi Haruniye Ortaokulu, Çanakkale destanı ve ruhunu, tüm yurdu karış karış gezerek anlatan Gezici Çanakkale Müzesini Düziçililerle buluşturdu. 5 ile 11 Şubat tarihleri arasında Düziçi Haruniye Ortaokulunda gezilebilecek olan müzede, Çanakkale Savaşları'ndan kalma eserler, mermiler, silahlar, dürbünler ve materyallerin yanı sıra Çanakkale Savaşlarını anlatan dokümanlar ve yazılar sergileniyor.

Haruniye Ortaokulu Müdüresi Elif Aksay, " Çanakkale gezici müzesinin okulumuzda bulunuyor olması önemli bir şey diye düşünüyorum. Çanakkale'ye gidemeyen öğrencilerimize Çanakkale'yi anlatabilmek. Milli Mücadele yıllarında yaşanan olaylara şahitlik etmesini, atalarımızın bu toprakları vatan yapmak için canla başla nasıl bir mücadele ettiğini göstermek için müzeyi okulumuzda sergiliyoruz. Gezici Çanakkale müzesiyle, halkımız ve öğrencilerimiz tarihe kısa bir yolculuk yapıyor. Bu müzenin buraya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale projesi kapsamında açılan müzeyi diğer okullardan öğrenciler, öğretmenler eşliğinde müze ziyaretini gerçekleştiriyor.

Hafta içi ve hafta sonu gün boyu öğrenci ve vatandaşların ziyaretine açık olan Çanakkale Müzesi, 11 Şubat 2020'ye kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. Haber - Fotoğraf:
Ersin Şimşek