Batı Karadeniz’in doğusu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde fırtına beklentisi bulunuyor.

Karadeniz Bölgesi'nde: Denizde hava durumu parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla etkili olacak. Rüzgarın Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde esmesi beklenirken, dalga yüksekliğinin yer yer 2,5 metre civarında olması öngörülüyor.

Marmara Bölgesi'nde: Marmara'da da benzer bir tablo öngörülüyor. Parçalı ve çok bulutlu hava, aralıklı sağanak yağışlarla birlikte gelecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli eserken, dalga yüksekliğinin 1,5 ila 2,5 metre arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Opel, Frontera'nın dünya tanıtımı için İstanbul'u tercih etti Opel, Frontera'nın dünya tanıtımı için İstanbul'u tercih etti

Ege Bölgesi'nde: Ege'de de benzer hava koşulları bekleniyor. Kuzey bölgelerinde sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsü etkili olacakken, güney bölgelerinde ise bu etkilerin sabah saatlerinden itibaren hissedilmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzeyden eseceği belirtilirken, dalga yüksekliğinin 1,5 ila 2,5 metre arasında olacağı öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi'nde: Akdeniz'de parçalı ve az bulutlu hava öğle saatlerinden sonra batıda sağanak yağışlarla etkili olacak. Batı Akdeniz'de rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan esmesi beklenirken, dalga yüksekliğinin 1,0 ila 2,0 metre arasında seyredeceği belirtiliyor.

Bu hava koşulları denizcilik faaliyetlerini etkileyebileceği gibi kara kesimlerinde de ulaşımda ve günlük yaşamda aksaklıklara yol açabilir. Denizcilere ve yerel halka, olası risklere karşı dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Muhabir: Mehmet Çardak