Mayıs ayının başlarından itibaren insanlar ödemelerinin hesaplarına ne zaman ulaşacağını kontrol etmeye başladı. Parasını bekleyen vatandaşlar açıklamaları takip ediyor ve her ayın belirli bir gününde yapılacak ödemeler hakkında bilgi almak istiyor.

Devlet, finansman kapsamında çeşitli ödenek programları hazırladı. Bu ödemelere evde bakım ücreti de dahildir. Evde yaşlı, engelli ya da yoksullara bakan kişilere yapılan ödemeler halk için önemli destek kaynağı şeklinde değerlendiriliyor.

Mayıs Ayı Ödemeleri

Evde bakım ücretleri gibi ödemelerin her ayın belirli günlerinde yapıldığı biliniyor. Bu ödemelerin mayıs ayının aynı günü yapılması bekleniyor. Ancak henüz bu konuya ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Bu nedenle kamuoyunda ödemelerin hangi tarihte yapılacağı netlik kazanmamıştır.

Kastamonulu Dönerci Hamdi Usta: Dönerin Mucidi Kastamonulu Dönerci Hamdi Usta: Dönerin Mucidi

Ödeme Sorgulama

Ödeme talebinde bulunmanın çeşitli yolları vardır. Vatandaşlar ödemelerini SMS veya e-devlet Sistemi’nde sorgulayabiliyorlar. Bu sayede ödeme tarihini kontrol edebilir ve hesabınızı işleme alabilirsiniz.

Evde bakım maaşı sorgulamak için e-Devletin “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri” adlı sayfasını kullanabilirsiniz. Bu sayfa şifreniz ve T.C. kimlik numaranızı kullanarak ödeme bilgilerinize ulaşmanızı sağlar.

Bakıcı Ödeneği sorgulamasını SMS yoluyla da gönderebilirsiniz. Bunun için “BAKIYE” yazıp 4747’ye SMS göndererek talepte bulunabilirsiniz. Vatandaşlar bu yöntemleri kullanarak ödeme tarihini ve tutarını kolaylıkla öğrenebiliyor.

Editör: Resul Özdil