Düziçi belediyesi tarafından 7'den 70'e herkese Ramazan ayının maneviyatını ve güzelliğini yaşatmak amacıyla Atatürk ve Demokrasi meydanında İftarlı etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Düziçi belediye başkanı Alper ÖNER, düzenlenen etkinlikler sayesinde hem yeni kuşaklara Ramazan eğlencelerini öğrenme fırsatı sunduklarını hem de Düziçi sakinlerine eski Ramazanları yaşattıklarını söyledi. İftar etkinliğine Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, Osmaniye milletvekili Baha ÜNLÜ, Düziçi ilçe jandarma komutanı Serkan ESEN, İlçe emniyet müdür v. Mustafa GÖK, İlçe tarım ve orman müdürü Fevzi Soner ÇERÇİ, İlçe milli eğitim müdürü Ali DURMAZ ve düziçili vatandaşlar katıldı.
Başkan ÖNER, vatandaşlarla bir araya gelerek, onlarla sohbet etti. Düziçi sakinlerin taleplerini dinleyen Başkan ÖNER, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlara eski Ramazanları yaşattıklarını belirterek, "Düzenlediğimiz etkinlikler sayesinde hem yeni kuşaklara Ramazan eğlencelerini öğrenme fırsatı sunuyoruz hem de bölge sakinlerine eski Ramazanları yaşatıyoruz. Bugünler, özellikle çocuklarımızda tatlı bir anı kalacak ve ileride yavrularımız 'Bizim de çocukluğumuzda Hacivat-Karagöz oyunu var' diyebilecekler. Önemli olan insanların yüzlerinin gülmesi ve Düziçi'nde keyif alarak huzur içerisinde yaşamalarıdır. Bizler elimizden geldiğince rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra düzenlediğimiz bu etkinliklerle çocuklarımızın, gençlerimizin ve yavrularımızın aileleriyle birlikte yüzlerinin gülmesine ve mutluluklarına katkı sağlıyoruz. Bu vesile ile Rabbim her daim bu topraklar üzerinde huzurlu bir şekilde nice ramazanlara ve bayramlara erişmeyi nasip eylesin." ifadelerini kullandı.
Etkinlikte semazen gösterisinin ardından iki eski dost olan Hacivat ile Karagöz'ün tatlı atışmaları özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Hacivat ve Karagöz gösterisinden sonra izleyicileri de sahneye davet ederek interaktif bir gösteri sundu. Etkinlikler müzikal tadında ve temposu oldukça yüksek oyunlarla devam etti. Oyunları çocukların yanı sıra büyüklerde büyük bir keyifle izledi.
Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte vatandaşlar da geleneklerimizin ve kültürümüzün yaşatılması anlamında bu etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayarak, Başkan ÖNER'e teşekkür etti. Haber: Ersin Şimşek