Düziçinde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Düziçinde, 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan tören programları kapsamında, ilk tören Düziçi Hükümet binası Atatürk Anıtına düzenlenen çelenk sunumu ile başladı. Törene, Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, Düziçi belediye Başkanı Alper ÖNER, İlçe jandarma komutanı Serkan ESEN, ilçe emniyet müdür v. Mustafa GÖK, il genel meclis üyeleri, siyasi parti üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düziçi Stadyumunda düzenlenen tören Ali ÇALIK ve ekibinin at gösterisiyle başlarken, şiirler ve gösteriler ile Düziçili vatandaşlara Cumhuriyet bayramının coşkusunu yaşattılar.
Törende konuşan Düziçi Kaymamı Mutlu ALMALI "Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 96.yılını kutluyoruz.Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ü,onun kahraman silah arkadaşlarını,kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe,sonsuz şükranla ve rahmetle anıyoruz.Türk toplumu kurtuluş savaşıyla düşmandan Cumhuriyetle çağ dışı kalmış durumlardan kurtulmuş,tebaalıktan çıkarak elit haklara sahip vatandaşlardan oluşan bir millet haline gelmiş.Sevgili öğrenciler, Cumhuriyet bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet,milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. İnsanlık tarihi böylesine sarsılmaz bir idare ile kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuşlardır. Demokratik cumhuriyet ırk,dil,inanç gözetmeksizin her vatandaşımızın ortak varlığıdır.Din ve vicdan hürriyetinin teminatını alan laiklik,yurttaşların fikirlerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan demokrasi,adaleti teminatı altına alan hukuk devleti Cumhuriyetin toplumsal sözleşmesidir,vazgeçilmezleridir.Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmasını ,toplumsal hayatta ve hukukta hak ettiği yeri bulmasını sağlayan Cumhuriyettir.Dünya ile birlikte düşünebilmek,zamanı yakalayabilmek,evrensel uygarlıkta ortak dili konuşabilmek Cumhuriyetle mümkün olmuştur.Saygı değer Düziçi halkı,Cumhuriyetin bugün bizleri ulaştırdığı seviye hepimize heyecan vermeli,birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli,milletçe bağımsız yaşama özgürlüğümüzü yenilemelidir.Adları ne olursa olsun hain terör örgütü şunu iyi bilsinler ki anayasal ve demokrasi olan Türk milleti,Türkiye Cumhuriyeti temel niteliklerini koruyarak,bağımsız bir ülke olarak devam edecektir.Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasında en önemli köprü olan Cumhuriyet nice yıllar yaşayacaktır.Azmimiz ve kararımız büyük Atatürk'ün en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaktır.Ne mutlu Cumhuriyet'i kuranlara,ne mutlu Cumhuriyeti yaşatan ve yaşayan ve geleceğe taşıyacak olanlara.Hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi. Haber: Melek ÇİMEN Fotoğraf: Enes ŞİMŞEK