Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 29 Eylül  'Dünya Kalp Günü' kapsamında Düziçi 28 Mart Grubu Bisikletçileri tarafından bisiklet turu düzenledi. Etkinlikte bisikletli yaşamın kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığına dikkat çekildi. Düziçi 28 Mart Bisiklet Grubu Bisikletçileri Dünya Kalp Günü nedeniyle kalp hastalığı riskini azaltacak önlemlerin başında yer alan hareketliliğin birey sağlığı ve dolayısıyla toplum huzuru, ülke ekonomisi çevre ve yaşanabilir bir gelecek için en önemli araçlardan biri olan bisikletli yaşam konusunda farkındalık yaratmak için bisiklet turu düzenlediler. Çocuk Köyünden Başlayan Rota Çiftlik Mahallesi, Yazlamazlı Köyü, Karagedik Köyü üzerinden Osmaniye ulaşan Bisikletçiler, Osmaniye'den Kanlıgeçitten geçerek 75 Km'lik rotayı 5 saatte sorunsuz bir şekilde tamamladılar.

Bisikletçiler: "Kalp hastalığının en önemli tedavisi aslında spor ve egzersizdir. Kolesterol ve şeker yüksekliği, kilo ve stres gibi risk ve etkenler kalp rahatsızlıklarına yol açar. Egzersiz ve spor bütün bunların ilacı. Kolesterol ve tansiyonu düşürebiliyor, stres ve sıkıntıları azaltıyor, obeziteyi önlüyor. Dolayısıyla bütün bu faydaları sağlayan bir etkinlik. Bisikletin bütün sporlar içinde yeri çok farklıdır. Çünkü yapılması daha kolay bir spordur. Biz arkadaşlarımıza hızlı yürümeyi ve yüzmeyi tavsiye ediyoruz ama en önemlisi bisiklete binmeleridir. Kendimizi Zinde Tutmak için Bisiklet kullanmalıyız.

                Eklem ağrılarını azaltır "Bisiklet kullanmak çok yorucu. Eklem ağrılarını nasıl azaltabilir?” dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, bisiklet kullanmak aslında eklem ağrısını, özellikle de diz ağrısını azaltır. Düzenli bisiklet, eklem hareketini iyileştirmeye yardımcı olur.

Eklem ağrılarını azaltır 

“Bisiklet kullanmak çok yorucu. Eklem ağrılarını nasıl azaltabilir?” dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, bisiklet kullanmak aslında eklem ağrısını, özellikle de diz ağrısını azaltır. Düzenli bisiklet, eklem hareketini iyileştirmeye yardımcı olur.

Beyin fonksiyonunu artırır 

Bisiklete binmek, dikkat etmenizi, kas fonksiyonlarını koordine etmenizi ve dengeyi korumanızı gerektirir. Dahası, bisiklet kullanmak rahatlamanıza yardımcı olur bu da zihninizi temizler ve daha iyi kararlar almanızı sağlar. Bisiklete binmek aynı zamanda beynin hipokampus bölgesinde yeni hücrelerin büyümesini kolaylaştırır ve beyne ulaşan oksijen miktarını artırır. Bu da nörodejeneratif hastalıklardan korur.

Yaşlanmayı geciktirir 

Yaş sadece bir sayıdır ve öyle kalması gerekir. Bisiklete binmek, oksijenin kullanılabilirliğini artırmaya yardımcı olur, toksik birikimi azaltır, kalp sağlığını artırır ve kas oluşturmaya yardımcı olur. Tüm bunlar ise yaşlılık belirtilerini geciktirir.

Uyku kalitesini artırır 

Düzenli olarak bisiklet sürmek uyku kalitenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir. Özellikle uykusuzluktan muzdarip olanlar için etkilidir. Uykuyu geliştirmek için bisiklete binmenin en etkili zamanı akşamlarıdır. Sabahları bisiklet sürmek de sizi gün boyu aktif tutacak ve geceleri hızlı bir şekilde uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır. Haber: Ersin ŞİMŞEK