Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılında Düziçinde sade bir program düzenlendi.

Program kapsamında Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner , Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Durmaz'ın katıldığı törende ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile program son buldu.

Düziçinde, önceki yıllarda meydanlarda yaşanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, koronavirüs önlemleri kapsamında kısıtlı sokağa çıkma yasağı nedeniyle balkonlara yansıdı.
Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkmayan bir çok Düziçili, balkonlarını bayraklarla süsledi. Çocuklar ise evlerin camlarını 23 Nisan süslemeleriyle donattı.

https://www.youtube.com/watch?v=D2sj-H_FbAo


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl sokaklarda vatandaşlarla birlikte kutlanamadı. Önlemler kapsamında 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla evlerinden çıkamayan çocuklar, bayramlarını evlerinde kutladı.
Düziçi'nde da kentin tamamına yakını bayraklarla ve Atatürk posterleriyle süslendi. Çocuklar, evlerin camlarını 23 Nisan süslemeleriyle ve Türk bayraklarıyla renklendirdi.

Düziçi Belediyesi Önünde İstiklal Marşı
Bazı Düziçili vatandaşlar araçlarla belediye önüne gelerek saat 21.00'da saygı duruşu ve istiklal marşı okudu. Marşın okunmasının ardından Düziçi devlet hastanesine geçen konvoy, sağlık personellerini alkışlamasından sonra güvenlik güçlerinin konvoyu uyarmasıyla sona erdi. Haber foto: Ersin Şimşek