Düziçinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Düziçi Kaymakamlığı önünden Düziçi Atatürk ve Demokrasi Meydanı’na kadar süren ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi. 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına; direnişin sembol mekanlarda yapılması planan 15 temmuz etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cuma namazı öncesi 15 temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kur'an kursu öğrencileri tarafından hatimler indirildi dualar okundu. Programın devamında Düziçi Çamiçi Şehit Mezarlığına gidilerek dualar okundu ve şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.Atatürk ve demokrasi meydanında "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" adlı Fotoğraf ve resim sergisi açıldı. Serginin gezilmesinin ardından 15 Temmuz şehitleri hatıra ormanına geçilerek yeni fidanlar dikildi. Akşam saatlerinde milli birlik yürüyüşü düzenlendi. 
Düziçinde saat 20.30'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ne, Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, ilçe jandarma komutanı Serkan ESEN, İlçe emniyet müdür v. Mustafa GÖK, Düziçi belediye başkanı Alper ÖNER, İl genel meclis üyeleri, İlçe milli eğitim müdürü Ali DURMAz, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa TAMAN, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Mustafa ŞEN, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Mustafa YERGÜLER, çok sayıda protokol ve yüzlerce vatandaş katıldı. 
İlçe emniyet müdürlüğü araçları ve zabıta ekiplerinin öncülük ettiği yürüyüşe Düziçililer ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk ve Demokrasi meydanına kadar yürüdü. Meydanda sona eren yürüyüşün ardından Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI ve katılımcılar anı defterini imzaladı. Meydanda saygı duruşu ve istiklal marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Okunan duaların ardından Konuşma yapan Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI " 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi, Vatanımızı, Milletimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, millettin silahlarını yine bu Aziz Millete doğrultarak hain kanlı bir darbe girişiminde bulunmuştur. Milli Birlik ve kardeşliğimize kast eden hain saldırı Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, başta Aziz Milletimiz olmak üzere, Bayrağına sadık Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Mensuplarımızca püskürtülmüştür.
Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi genci-yaşlısı, kadını-erkeğiyle tüm ülke çapında büyük bir direnişe tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini darbecilere çiğnetmeden karşılarında dimdik ayakta durmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişimi, Devletine, Demokrasisine, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran, asil milletimizin yazdığı kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden aziz milletimiz günlerce tuttukları demokrasi nöbetleriyle vatan sevgilerini tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Bu vesile ile 15 Temmuz Şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, tüm gazilerimize uzun ömür diliyorum." dedi.
Düziçi belediye başkanı Alper ÖNER, "sevgili düziçililer hepiniz bu kahramanlık destanın yazıldığı 15 temmuz gecesi için buralara geldiniz, hoşgeldiniz. 15 Temmuz 2016 günü milletin birliği, beraberliğine, demokrasimize, özgürlüğümüze, misaki milli sınırlarımıza göz diken içerdeki ve dışardaki hayinler tarafından bir ayaklanma, kalkışma, darbe girişimi ortaya konulmuştur ama bizim milletimizin kararlığı cesareti ve birlik beraberliği sayesinde bu darbe püskürtülmüştür. Rabbim bizlere bir daha bu karanlık geceyi yaşatmasın. O gece gözünü kırpmadan canını seve seve paletli tankların altına yatan ve şehit olan 250 insanımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize Allahtan uzun ömürler diliyorum.Türk milleti büyük bir millet, Türk milleti darbe tarihi çok uzun olan bir millet ama artık darbelere geçit yok. Bu milletin birliğini, beraberliğini kimse bozamadı.Bundan sonra da kimse bozamayacak." dedi. Haber: Ersin Şimşek

https://www.facebook.com/sabirgazetesi/posts/431840220995379?__tn__=K-R