Düziçi Fen Lisesi ve öncesi okullarda okuyan öğrenciler ile Öğretmenler İftar yemeğinde bir araya geldi. Düziçi Köy Enstitüleri, Düziçi Öğretmen Lisesi, Düziçi Anadolu öğretmen lisesi ile Düziçi Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri cumartesi günü iftar yemeğinde buluştular. Şarkıların söylendiği, özlemlerin giderildiği ve kendilerinden sonra okuyan, okutan kişilerin buluşma yemeğinde. Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi eski öğretmenlerinden Abdurrahman KÖSE anlattığı hikayelerle gelen misafirlerin yüzünü güldürdü.
Köse, 1940’da başlayan bugüne kadar gelen, Tohumdan çınara bu eğitim yolculuğunda alın teri dökeni emek veren büyüklerim, küçüklerim hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Buraya gelen herkes ister öğrenci olsun ister öğretmen olsun mutlaka bir şeyler öğrenir gider, mutlaka Düziçilinin sofrasına oturmuştur, mutlaka bir su içmiştir, mutlaka bir çok düğüne gitmiştir, mutlaka bir çok cenazeye gitmiştir. Bizi buraya çeken odur, o candır, o nefestir, o kandır kandır.
Düldül dağı efelenir, Kalesinden çeteleri seslenir. Tirşiği, Kömbesi, Köftesi yenir. Karacaoğlan diyarı Düziçine hoşgeldiniz. Düldüle çıkınca, beşikten yuva. Berkesi su dolu, en deri kova. Ovamıza, yuvamıza hoş geldiniz. Mehmet Mülayimle başlayan, Mehmet YİĞİT’e kadar uzanan bütün süre içerisindeki ve ondan sonraki kuşaklar hoşgeldiniz. Dünkü öğrencilerimiz, bugünkü öğretmenlerimiz, meslektaşlarımız, doktorlarımız, mühendislerimiz, hoşgeldiniz.” Dedi ve etkinlik eski öğrencilerden ESEF İS’in şarkılarıyla devam etti. Haber: Ersin Şimşek