Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan ve Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, ilçede sokak hayvanları için başlatılan yeni protokol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Ertuğ Tufan ve Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, Düziçi'nde sokak hayvanları için başlatılan yeni protokol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sokak hayvanlarının sağlık ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla başlatılan bu girişim, ilçede büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Engelli Hakları 'Ulusal Eylem Planı'nı değerlendirdi Engelli Hakları 'Ulusal Eylem Planı'nı değerlendirdi

Yusuf Ertuğ Tufan, sokak hayvanlarının korunması ve refahının sağlanması için yapılan çalışmaların önemine değinerek, "Bu protokol, hayvanların sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılmasını, kısırlaştırma ve aşılama gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını öngörüyor" dedi.

Düziçi İlçesinde Sokak Hayvanları İçin Önemli Adımlar Atılıyor (2)Tufan, bu tür girişimlerin hayvanlarla insanlar arasındaki uyumu artıracağını ve toplum sağlığına katkıda bulunacağını vurguladı.

Mustafa İba ise yerel yönetimler olarak hayvan haklarına verdikleri önemi ve bu konudaki sorumluluklarını dile getirdi. 

İba, "Projemiz, hem hayvanların yaşam kalitesini artıracak hem de ilçe sakinlerinin hayvanlarla daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlayacak. Tüm tarafların iş birliği içinde olduğu bu protokol, umarım diğer belediyeler için de örnek teşkil eder" şeklinde konuştu.

Ayrıca, sokak hayvanlarının sağlık kontrollerinin artırılması, insan sağlığı üzerinde olası risklerin azaltılmasına da katkıda bulunacak. Düzenli veteriner hizmetleri ve aşılamalar sayesinde, hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu da Düziçi'nde yaşayan herkes için daha güvenli bir çevre oluşturacak.    

Muhabir: Fatma Hakkoymaz Şimşek