Düziçi Belediyesi zabıta ekipleri, yeni tip koranavirüs (kovid-19) tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşların besleyemediği sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına mama ve ekmek bıraktı.
Belediye Veteriner Hekimi Tuğba Acar, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının genelgesinde sokak hayvanlarının beslenmesi gerektiğinin belirtilmesinin ardından Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner'in talimatları ile çalışmaya başladık.
Acar, Lokanta, restoran gibi yerlerin kapatılması üzerine sokak hayvanları yemek bulamamaya başladığını, Düziçi belediyesi olarak sokak hayvanları için belirli noktalara düzenli olara mama ve su bırakılacağını aktardı.
Düziçi Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Saygılı, Normal zamanda gerçekleştirilen mama dağıtımının bu süreçte ekipler tarafından daha sık yapıldığını ve Koronavirüs ile mücadele sürecinde hemşerilerimiz sokağa çıkmama hassasiyeti gösterdiği için sokaklardaki can dostlarımızı unutmuyoruz. Eksik kaldığımız noktalar da belediye çağrı merkezini arayarak bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti. Haber: Ersin Şimşek