Terörle mücadelede etkin bir şekilde görev alan pilotlar, aynı zamanda ülkede meydana gelen yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlerde de önemli bir hizmet sunuyorlar.

Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığı, Türkiye'nin ilk havacılık birliği olarak 1968 yılında kurulmuş olup, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birliklere havacılık desteği sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyor.

Hava Grup Komutanlığı, Sikorsky S-70, T-129 Atak ve Mil Mi-17 helikopterlerle 7 gün 24 saat her mevsim ve arazi koşulunda görev yaparak, terörle mücadelede önemli bir rol üstleniyor.

Pilotlar, görev öncesi detaylı bir brifing ile güne başlıyor ve meteoroloji, görev bölgeleri, acil durumlarda hareket tarzları gibi konularda bilgi alışverişi yapıyorlar. Ayrıca, helikopterlerin bakımı da titizlikle takip ediliyor.

Pilotlar, genç nesillere havacılık mesleğini tanıtmak amacıyla Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Mehmetçik ile Bir Gün Projesi" kapsamında geleceğin pilot adaylarına bilgi veriyorlar.

Bir pilot yüzbaşısı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlerini büyük bir sorumlulukla yerine getirdiklerini belirtti. Terörle mücadele ve acil durumlar için her türlü göreve hazır olduklarını ifade eden yüzbaşı, pilotların sürekli olarak eğitim aldıklarını ve kendilerini geliştirmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

2017'de envantere katılan T-129 Atak taarruz helikopterlerin terörle mücadelede önemli bir rol oynadığını belirten yüzbaşı, pilotların gece ve gündüz şartlarında her türlü zorlu koşulda görev yapabildiğini ifade etti.

Aladağ'da yüksek kesimlere kar yağdı Aladağ'da yüksek kesimlere kar yağdı

Yüzbaşı pilot, terörle mücadele yanı sıra ülkede meydana gelen doğal afetlerde de önemli görevler üstlendiklerini ve her an her türlü göreve hazır olduklarını vurgulayarak, "Pilotlar olarak ne zaman, nerede, hangi hava şartlarında ve hangi görevi icra edeceğimiz belli değil. Bundan dolayı her an her türlü göreve en kısa zamanda reaksiyon gösterecek şekilde hazır bulunmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Editör: Ertuğrul Salih Çimen