Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Yönetim Kurulu Alanya'da toplandı. 4 Mayıs Cumartesi günü başlayan temaslar kapsamında AGF yönetimi, 5 Mayıs Pazar günü Noxinn Deluxe Otel’de medyanın sorunları ve son gelişmeler üzerine toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak da katıldı.

Agf Yonetim

"Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali" başladı "Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali" başladı

Toplantıya Katılanlar ve Konuşmalar

Alanya Medya Zirvesi TGK Dış İlişkiler Koordinatörü ve AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, AGF Genel Başkan Vekili ve Osmaniye Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, AGF Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, diğer AGF Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla toplantı gerçekleşti. Tahir Gülebak, Basın İlan Kurumu'nun yerel medyaya verdiği önemi vurgulayarak, ilan ücretlerinde yapılan iyileştirmeler ve medya için alınacak yeni kararlar hakkında bilgi verdi.

Agf Toplanti

Gazetecilerin Talepleri ve Sorunlar

AGF'nin toplantısında, internet yasasının uygulanmasında karşılaşılan sorunlar, sosyal medya gazeteciliğinin sektöre olumsuz etkileri ve dijital medyanın gelişimi karşısında sektörün teknik açıdan geliştirilmesi gibi konular talep olarak gündeme geldi.

AGF 2024 Çalışma Programının Belirlenmesi

Toplantı sonrası AGF'nin 2024 yılı çalışma programı oluşturuldu. AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Coşkun, toplantıya katılan Gülebak ve cemiyet başkanlarına teşekkür ederek, Gazetecilik Meslek Yasası'nın önemine değindi ve bu konuda çözüm buluncaya kadar çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Tahir Gulebak Gaye Coşkun

Jüri Toplantısı ve Medya Başarı Ödülleri

AGF Yönetim Kurulu toplantısı öncesi, Alanya'da AGC 2023 yılı Medya Başarı Ödülleri Yarışması Jüri değerlendirme toplantısı yapıldı. AGC Başkanı Coşkun, yarışmaya katılan eserlerin değerlendirildiğini ve sonuçların yakında açıklanacağını duyurdu.

Editör: Ersin ŞİMŞEK